CIOCOLATĂ de casă TARTINABILĂ (rețetă de post)

Această cremă de ciocolată, numai bună de întins de pâine și savurată la masa de dimineață, poate înlocui cremele de ciocolată din magazine, pline de zahăr și E-uri nocive, mai ales pentru copii.

Veți vedea cât de ușor puteți obține o astfel de delicatesă în casă, doar din fructe oleaginoase, roșcove sau cacao, puțină miere și lapte vegetal.

Crema de ciocolata de casa

Se pot folosi orice fel de nuci – nuci românești, arahide (alune), caju, migdale sau alune de pădure. Optați pentru un singur tip de nuci sau mai multe.

_______________________________

Ciocolată de casă tartinabilă – rețetă

Ingrediente

• 200 g de arahide crude
• 200 g de caju crud
• 3 lingurițe de pudră de roșcove sau cacao
• ½ ceașcă de lapte vegetal
• 2 linguri de miere
• ¼ linguriță de sare

Preparare

Este important să folosiți arahide și caju crud, deoarece acestea nu conțin nici sare, nici zahăr, nici alți aditivi.

Puneți arahidele și caju-ul într-o tavă și rumeniți-le în cuptor câteva minute. Sau puteți face acest lucru pe aragaz, într-o tigaie sau într-o cratiță cu pereții groși. Dați focul la mare și amestecați des, să nu le ardeți.

După ce s-au răcorit, puneți-le în robotul cu lama S și mixați până se transformă într-o masă untoasă. Nu trebuie să adăugați apă, ulei sau alt lichid.

Fructele oleaginoase sunt foarte bogate în uleiuri naturale, care vor fi eliberate printr-o mixare îndelungată.

Așadar, trebuie doar să aveți răbdare și să mixați cel puțin 10-20 de minute pentru a obține o pastă moale.

Adăugați apoi sarea și mierea și mixați. Puteți lăsa untul așa, sau îi puteți adăuga și pudră de roșcove sau cacao, pentru a obține o cremă de ciocolată.

Pentru copii, este indicat să folosiți pudra de roșcove (carob), deoarece nu conține cofeină, este mai dulce și are un conținut ridicat de minerale și antioxidanți.

Adăugați și puțin lapte vegetal, pentru a înmuia crema și a o face mai ușor de întins de pâine.

Mixați din nou, până la omogenizare.

Pasta obținută se poate consuma la micul-dejun. Se întinde pe pâine, pe lipii (și se rulează), pe clătite sau se folosește la alte delicatese de casă.

Are un conținut bun de carbohidrați care stimulează energia naturală a corpului.

___________________________

Sursă: Trăiește, Gătește cu Dragoste, Ciocolată de casă din carob (pudra roșcove), alune și caju: https://www.youtube.com/watch?v=1HROdIntyVg

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.