CIOCOLATĂ de casă fără lapte și zahăr – un desert „nevinovat”

Ciocolata de casă – rețeta tradițională – conține de regulă lapte praf, uneori unt, și o cantitate generoasă de zahăr.

Aceste ingrediente pot transforma orice desert într-un produs nociv pentru persoanele care au probleme cu greutatea sau cu colesterolul, oricât de delicios ar fi el.

Ciocolata de casa fara lapte praf

În acest articol veți descoperi o rețetă modernă de ciocolată de casă fără lapte praf și fără zahăr. Aveți nevoie doar de 4 ingrediente principale pentru a o prepara, pe care e posibil să le aveți deja în casă.

Ciocolată de casă – rețetă

Măsurați toate ingredientele cu aceeași cană.

Ingrediente

• ¾ cană de ulei de cocos
• ¾ cană de pudră de cacao (sau roșcove)
• 2/3 cană de miere
• ½ cană de unt de arahide
• 1 linguriță de esență de vanilie
• un praf de sare

Preparare

Puneți uleiul de cocos într-un bol termorezistent și introduceți-l în cuptorul cu microunde câteva secunde, pentru a se topi și a deveni lichid. Sau îl puteți topi pe bain-marie.

Adăugați mierea și amestecați cu un tel până la dizolvare. Incorporați untul de arahide, pudra de cacao, vanilia și sarea. Amestecați pentru omogenizare.

În acest moment puteți adăuga și alte ingrediente adiționale, precum miez de nucă sau alune zdrobite, stafide, merișoare, goji, coacăze uscate sau alte fructe de acest gen.

Turnați compoziția obținută într-o tavă/formă pătrată sau dreptunghiulară mică în care ați așternut hârtie de copt sau folie de plastic în lung și în lat. Acest lucru va ușura scoaterea ciocolatei din formă.

Introduceți compoziția în frigider timp de 1-2 ore, până devine solidă și poate fi porționată.

Tăiați ciocolata în pătrățele sau cubulețe mai mici. Este recomandat să o păstrați în frigider. Nu se alterează, întrucât nu conține lactate, însă se poate topi din cauza uleiului de cocos care devine lichid la temperatura camerei (în timpul verii).

_______________________________________

Sursă: Boys Ahoi, HEALTHY (ISH) MELT-IN-YOUR-MOUTH CHOCOLATE PEANUT BUTTER FUDGE: https://boysahoy.com/easychocolatepeanutbutterfudge/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *