BATOANE din CEREALE și SEMINȚE preparate la rece – porția naturală de energie

Aceste batoane se prepară în câteva minute. Nu aveți nevoie nici de aragaz, nici măcar de un blender sau de un robot de bucătărie.

Toate ingredientele, în stare crudă, se amestecă într-un bol, după care compoziția obținută se dă la rece să se închege. Se porționează sub formă de batonașe și se servesc ca atare, ca gustare sau mic-dejun, sau se iau la pachet.

Batoane de Cereale și Fructe

Batoane energizante din cereale și semințe

Ingrediente uscate

• 200 g de fulgi de cereale (ovăz, grâu, speltă sau secară)
• 3 linguri de fulgi de cocos
• 2 linguri de semințe de floarea-soarelui
• 2 linguri de semințe de susan
• 6 linguri de fructe uscate (stafide, merișoare, coacăze, goji)
• 1 praf de sare

Ingrediente umede

• 6-7 linguri de pastă de prune/magiun
• 4 linguri de sirop de arțar/agave sau miere
• 3 linguri de ulei de cocos

Preparare

Amestecați într-un bol încăpător fulgii de cereale (dacă sunt mai multe tipuri). Adăugați fulgii de cocos, semințele ți fructele uscate.

Omogenizați și adăugați apoi ingredientele umede.

Pasta de prune se poate obține foarte ușor în casă. Puneți câteva prune uscate la înmuiat în apă, apoi mixați-le în blender cu tot cu apa în care au stat. Veți obține o pastă fină, asemănătoare magiunului, dar fără adaos de zahăr.

Amestecați compoziția cu mâinile acoperite de mănuși. Trebuie să fie o compoziție lipicioasă, care „se ține” când încercați să faceți batoane sau biluțe din ea.

Dacă este prea uscată, mai adăugați pastă de prune sau miere. Dacă este prea moale, mai adăugați fulgi de cereale.

Așterneți o hârtie de copt într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară. Răsturnați compoziția în ea și presați cu degetele, apoi cu dosul unei linguri, pentru a elimina toate spațiile goale.

Nivelați frumos și introduceți tava în frigider pentru a permite compoziției să se întărească și să o puteți porționa. Dacă vă grăbiți, o puteți pune în congelator pentru câteva minute.

Va deveni repede fermă datorită uleiului de cocos care se solidifică la temperaturi mici și a mierii de albine.

Când s-a întărit, se taie cu un cuțit bine ascuțit în formă de batoane. Din ingredientele folosite la această rețetă rezultă circa 20 de batoane medii.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Batoane de cereale în 6 minute: https://www.youtube.com/watch?v=26N8EvTNgc0

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.