TORT de post cu cremă de NĂUT, fără coacere

Dacă vă place mult hummus-ul, cu siguranță veți fi tentat să încercați și această rețetă inedită de tort cu năut.

Este un tort cu totul neconvențional, întrucât nu conține nici un ingredient tradițional, precum ouă, făină, zahăr sau lactate.

Tort de post cu naut

Tort de post cu naut

Este de asemenea un desert raw-vegan (crud, din ingrediente vegetale). Crusta se prepară din fructe uscate, iar crema din năut, tahini și câteva alte ingrediente banale.

Datorită mirodeniilor adăugate, crema are un gust dulce și aromat. Nu se sesizează foarte mult gustul de năut.

Tort cu cremă de năut – rețetă

Ingrediente crustă

• 100 g de migdale (sau nuci)
• 6 curmale
• 1 lingură de ulei de cocos
• 1 praf de sare

Ingrediente cremă

• 400 g de năut fiert
• 2 linguri de tahini (pastă de susan)
• 2 linguri de sirop de arțar sau miere
• 2 linguri de lapte vegetal
• 1 lingură de ulei de cocos
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de vanilie
• ½ lămâie
• 1 praf de sare

Preparare

Puneți curmalele la înmuiat într-un bol cu apă câteva ore. Pregătiți o tavă sau o formă rotundă (inel detașabil de tort) cu diametrul de 18 cm.

Pulverizați migdalele într-un blender de viteză mare sauîn robotul de bucătărie cu lama S, până se macină grosier. Adăugați curmalele scurse de apă, uleiul de cocos și sarea. Mixați până rezultă o compoziție omogenă, ușor modelabilă, care „se ține” când încercați să formați biluțe.

Dacă este prea moale, mai adăugați migdale măcinate. Dacă este prea vârtoasă și se desface, mai adăugați curmale.

Transferați compoziția în tavă și presați cu degetele, apoi cu dosul unei linguri pentru a tipări bine crusta. Până când pregătiți crema, lăsați crusta să stea în frigider sau în congelator.

Puneți năutul fiert în blender/robot împreună cu celelalte ingrediente pentru cremă și mixați câteva secunde, până rezultă o cremă fină, omogenă.

Turnați crema obținută peste blatul din tavă și nivelați la suprafață. Introduceți tava în congelator preț de 3 ore, pentru a se întări și a fi mai ușor de porționat.

După ce a devenit ferm, scoateți tortul din formă. Așezați-l pe un platou și tăiați-l felii. Porțiile rămase se păstrează în congelator._

Sursă rețetă și fotografie: Nirvana Cakery, CHICKPEA ALMOND CAKE (GLUTEN-FREE & VEGAN): https://nirvanacakery.com/chickpea-almond-cake/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.