„LAPTE” de BANANE – fără multe calorii, grăsimi sau gluten (gata în 5 minute)

Este cel mai rapid și simplu lapte vegetal pe care îl putem obține în casă. Se numește „lapte” deoarece are o consistență și o culoare asemănătoare laptelui, însă îl putem considera la fel de bine un suc cremos, ca un smoothie sau milkshake.

Dintre toate alternativele la laptele de vacă, acesta este complet lipsit de gluten, grăsimi sau substanțe cu potențial alergenic.

Lapte de Banane – Rețetă

Spre deosebire de laptele obținut din cereale, nuci, semințe sau leguminoase, acesta este obținut din fructe, și de aceea are un conținut mai mic de caloriiEste o rețetă de lapte ieftin, sănătos, sățios și potrivit inclusiv pentru copii.

____________________________________________________________________________________________________________

Lapte de banane – rețetă

Ingrediente

• 1 banană
• 2 curmale
• 200 ml de apă
• ½ linguriță de extract de vanilie
• opțional: 60 g de gheață

Preparare

Puneți curmalele la înmuiat în puțină apă călduță (cât să le acopere). Lăsați-le cel puțin 30 de minute.

După ce s-au înmuiat, scurgeți curmalele de apă și puneți-le în vasul blenderului împreună cu apa curată.

Mixați până rezultă un lichid omogen. Decojiți banana, rupeți-o bucăți și puneți-le în blender peste curmale. Adăugați vanilia și mixați câteva secunde până obțineți o compoziție fină și cremoasă. Dacă este prea gros, mai adăugați apă. 

Turnați laptele în pahare și serviți-l imediat. Poate fi folosit și la prepararea de deserturi: compoziții lichide (precum cea de la clătite), aluaturi, creme, și așa mai departe.

Dacă nu aveți curmale, puteți folosi miere pe post de îndulcitor. Ajustați cantitatea de apă în funcție de consistența pe care doriți să o dați laptelui.

În loc de vanilie, laptele poate fi aromatizat cu pudră de scorțișoară sau alte mirodenii. Se poate adăuga de asemenea pudră de cacao sau de roșcove.

Vara se poate adăuga și gheață, pentru a obține un lapte răcoros și mult mai cremos. În momentul în care blenderul zdrobește gheața, compoziția în care este folosită devine spumoasă și fină.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Simple Vegan Blog, Easy Peasy Banana Milk: https://simpleveganblog.com/easy-peasy-banana-milk-vegan-gf/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.