DESERT simplu din AVOCADO

Ne plac deserturile care au la bază doar fructe, întrucât ele ne aduc mai aproape de gustul natural – atât de pervertit în ultimii ani de produsele dulci din magazine, bogate în zahăr, îndulcitori și potențatori de arome artificiale.

Această rețetă este propusă de Mireille Guiliano, autoarea cărții „French Women Don’t Get Fat”, ca o alternativă la dulciurile tradiționale preparate cu făină, ouă, lactate și mult zahăr.

Desert de avocado

Este cu adevărat un desert simplu, minimalist, dar de efect. Rețeta originală se prepară cu zahăr, însă mierea poate fi mai indicată, având în vedere că totul este crud, iar rețeta se prepară „la rece”.

Totodată, autoarea folosește suc de lime (lămâie verde), care dă preparatului o aromă cu totul deosebită. Puteți face propriile modificări, după preferință și gust.

________________________________________________________________________________________________________

Spre deosebire de un fruct obișnuit, avocado are un profil nutrițional extrem de bogat. Conține în primul rând grăsimi foarte multe, dar bune (benefice pentru creier și inimă).

Este de asemenea bogat în proteine, ceea ce îl face ideal pentru mesele de dimineață, menite să asigure energie și sațietate un timp mai îndelungat.

________________________________________________________________________________________________________

Desert simplu de avocado – rețetă

Ingrediente

• 1 avocado
• 1 lingură de miere
• 2 linguri de suc de lămâie

Preparare

Tăiați fructul în două. Eliminați sâmburele și scobiți fiecare jumătate de avocado cu o linguriță. Puneți toată pulpa extrasă într-un bol, păstrând cojile.

Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors peste avocado și pasați-l fin cu o furculiță. Când a devenit ca un piure, adăugați mierea de albine și amestecați până rezultă o cremă fină, omogenă.

Decorați cu bobițe de rodie, frunzulițe de mentă, bucăți de nuci, stafide, merișor, pudră de roșcove, nucă de cocos, sau orice alte ingrediente naturale.

Transferați crema în cojile goale de avocado, curățate bine în prealabil și serviți desertul în această manieră creativă. Sau îl puteți consuma direct dintr-un bol.

________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. French Women Don’t Get Fat, Avocado Dessert: http://frenchwomendontgetfat.com/recipe/avocado-dessert/

2. Sweet Roots: http://sweetroots.blogspot.ro/2016/03/avocado-mango-ice-cream-healthy-green.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play