ROZETE cu ANANAS – un desert rapid și elegant (rețetă video)

Acest desert poate fi inclus în categoria rețetelor simple, rapide și de post. Este uimitor cât de ușor se prepară, și ce efect deosebit are, datorită design-ului creativ.

Aveți nevoie doar de 2 ingrediente: aluat de foietaj și ananas. Am folosit ananas din conservă deoarece rondelele sunt potrivit de mari și deja tăiate foarte frumos. Este recomandat să alegeți un sortiment „slab îndulcit”. 

Roze cu Ananas

Se pot face și cu măr. Curățați merele de coajă, spălați-le, scoateți cotoarele cu un instrument special (sau cu cuțitul), și tăiați-le rondele grosuțe.

Rozete cu ananas – rețetă

Din aceste cantități rezultă 18 rozete, sau 2 tăvi. Dacă doriți mai multe, folosiți mai multe pachete de aluat și mai multe conserve de ananas.

Ingrediente

• 2 pachete de aluat de foietaj
• 2 conserve de ananas

 

Preparare

Presărați puțină făină pe masa de lucru. Desfaceți aluatul și întindeți-l foarte puțin cu sucitorul în lungime și în lățime. Nu trebuie subțiat, deoarece forma rozetele nu va ieși cum trebuie. Puteți lăsa aluatul chiar așa cum este, fără să-l întindeți deloc.

Scoateți rondelele de ananas din cutie și tamponați-le cu un prosop de hârtie, pentru a elimina excesul de suc.

Așezați 9 rondele de ananas pe suprafața aluatului, câte 3 pe lungime și 3 pe lățime. Tăiați aluatul în 3 fâșii, pe lângă rondele în lung și în lat. 

Pentru a obține rozetele, tăiați marginile pătratului de aluat doar la colțuri, precum vedeți în poză. Folosiți un cuțit cu vârf ascuțit. Aduceți apoi fiecare colț în centrul rondele de ananas, formând o floare.

Apăsați bine aluatul în mijloc, pentru a nu se desface la copt.

Procedați astfel cu toate pătratele, apoi așezați-le în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

Se coc în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, 15-20 de minute.Se pot pudra cu zahăr, pentru a le da un aspect mai frumos.

rețeta video:


Sursă: Edith’s Kitchen, Rozete cu ananas: https://www.edithskitchen.ro/rozete-cu-ananas/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *