PRĂJITURĂ de POST sănătoasă, cu BANANE
Dacă aveți misiunea de a pregăti un desert de post gustos și totodată hrănitor, vă invităm să încercați această prăjitură simplă cu banane. Se prepară foarte ușor și este deosebit de aromată și fragedă.
Ingrediente blat
• 3 banane
• 150 g de zahăr brut
• 150 ml de ulei
• 235 g de făină integrală
• 1 praf de sare
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 25 g de fulgi de nucă de cocos
Ingrediente glazură
• 100 g de ciocolată neagră
• 1 linguriță de ulei
Preparare
Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 170 de grade Celsius. Pregătiți o tavă cu diametrul de 28 x 19 cm., tapetând-o cu hârtie de copt
Pasați bananele cu o furculiță într-un bol mare și adăugați zahărul și uleiul și amestecați. Adăugați apoi făina cernută, apoi praful de copt, bicarbonatul și sarea.
Amestecați totul foarte bine. Incorporați apoi și fulgii de cocos și omogenizați.
Transferați compoziția în tavă și uniformizați cu dosul unei linguri. Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați prăjitura la copt cel mult 25 de minute.
Este recomandat să o lăsați să se răcească de tot, și abia apoi să o scoateți din tavă.
Așezați-o pe o tavă sau pe un tocător mare cât suprafața ei. Tăiați-o pătrățele și turnați deasupra glazura.
Rupeți ciocolata bucăți mici și topiți-o pe baie de aburi (sau la microunde) împreună cu uleiul. Amestecați până rezultă un sos omogen.
Luați câte o lingură din glazură și turnați peste fiecare bucată de prăjitură. Decorați fiecare prăjiturică așezând deasupra câte o felie de banană (stropită în prealabil cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida). Sau puteți orna cu miez de nucă măcinat fin sau grosier ori alte fructe.
După 1-2 ore glazura se întărește de tot și prăjitura poate fi consumată.
________________________________________________________________________________________________________
Sursă: Laura Sava, Prăjitură de post cu banane și ciocolată: https://www.laurasava.ro/prajitura-de-post-cu-banane-si-ciocolata/
Și zahăr și banane:)))