GLAZURĂ de post sănătoasă – fără zahăr, fără margarină sau ulei

Spre deosebire de glazura clasică, obținută din zahăr, lapte, unt sau margarină, cea pe care v-o prezentăm în acest articol se prepară din curmale.

Este o rețetă inedită, foarte reușită, dietetică și deopotrivă de gustoasă și aspectuoasă.

Glazură

Adepții deserturilor raw-vegane apreciază foarte mult pasta de curmale, pe care o folosesc adesea în loc de îndulcitor. Se prepară din curmale uscate, lăsate la înmuiat câteva ore în apă și mixate ulterior în blender sau robotul cu lama S.

Pasta obținută arată ca un gem. Este densă, tartinabilă și poate fi folosită pe post de cremă sau umplutură pentru deserturi, la prepararea de bomboane fără foc și așa mai departe. Putem face din ea inclusiv glazură, după cum veți vedea imediat.

Mai întâi vă vom arăta cum se prepară pasta de curmale, apoi veți afla și rețeta de glazură.

__________________________________________________________________________________________________________

Pastă de curmale – rețetă

Ingrediente

• 200 g de curmale
• 100 ml de apă

Preparare

Scoateți sâmburii de la curmale. Dacă folosiți curmale fără sâmburi, veți avea nevoie de circa 170 de grame. Îndepărtați și capetele uscate și tari.

Puneți curmalele într-un bol. Înfierbântați apa și turnați-o peste curmale, cât să le acopere bine.

Se lasă la înmuiat câteva minute, până se rehidratează și pot fi procesate mai ușor în robot.

Transferați curmalele cu tot cu apă în vasul robotului cu lama S și mixați până se fac pastă. Dacă nu aveți un robot de bucătărie, puteți pasa curmalele cu un blender de mână.

__________________________________________________________________________________________________________

Glazură din curmale – rețetă

Cel mai important atu al acestui îndulcitor este faptul că nu conține zahăr rafinat.

Ingrediente

• pastă de curmale (cantitatea obținută din cele 200 g de curmale)
• 2 banane
• 2 linguri de pudră de cacao sau roșcove

Preparare

Modul de preparare este cât se poate de simplu. Puneți toate ingredientele în blender și mixați până obțineți o compoziție omogenă. Bananele trebuie să fie coapte bine, pentru a da dulceață și o textură cât mai delicată glazurii.

Glazura de curmale poate fi folosită la negresă, checuri, gogoși, brioșe și multe alte prăjituri și torturi torturi, indiferent dacă sunt de post sau nu.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Laura Sava, Pastă de curmale: https://www.laurasava.ro/pasta-de-curmale/
2. Laura Sava, Glazură de curmale: https://www.laurasava.ro/glazura-de-curmale/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. Puteți folosi mașina de tocat carne, după cum scrie în articol.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.