Cum să faci un COZONAC de post fără COACERE în cuptor

Acest tip de preparat se numește „raw vegan”, adică se pregătește doar din ingrediente crude și vegetale.

Pare greu de crezut că se poate obține un cozonac în aceste condiții, bine știind cât de sofisticat și complex este procesul de preparare și coacere a cozonacului clasic.

Această rețetă este total diferită de cea tradițională. Pe lângă faptul că nu necesită preparare termică, aluatul nu conține nici măcar făină sau ulei.

 

Este o alternativă mult mai sănătoasă și totodată un desert dietetic pentru cei care țin post sau cură de slăbire.

_________________________________________________________________________________________________________

Cozonac fără foc – rețetă

Ingrediente strat alb:

• 5 linguri de stafide aurii
• 2 linguri de semințe de susan
• 4 linguri de nucă de cocos
• 4 linguri de migdale crude

Ingrediente strat maro:

• 5 linguri de stafide brune
• 1-2 linguri de cacao
• 5 linguri de alune crude sau nucă
• 5 linguri de semințe de floarea-soarelui crude

Preparare

Pentru primul strat: Puneți toate ingredientele în robotul cu lama S și procesați până rezultă o compoziție lipicioasă. Frământați cu mâinile până rezultă o cocă omogenă. Modelați-o sub forma unei bile și întindeți-o cu făcălețul sub forma unui pătrat potrivit de gros.

Pentru a se rula mai ușor, fără să se prindă, așezați o folie de plastic pe masă și încă una deasupra aluatului. Foaia rezultată se mai poate aranja cu mâinile, pentru a-i da o formă cât mai pătrată.

Pentru al doilea strat, mixați toate ingredientele în robot și procedați la fel ca în cazul primei foi. Această foaie de culoare închisă va fi puțin mai moale, însă o mai puteți retușa.

Asamblare. Pentru a asambla cozonacul, așezați prima foaie (cea albă) peste a doua foaie (cea maro) și rulați strâns. Trebuie să obțineți un sul ca o ruladă. Apăsați dinspre centru spre exterior pentru a scoate golurile de aer.

Aranjați cozonacul cu mâinile pentru a arăta cât mai uniform și a-i da o formă cât mai plăcută.

Lăsați-l să stea în frigider câteva ore, apoi îl puteți porționa. Se taie felii și se servește ca atare, la micul-dejun cu ceai sau cafea, ca desert sau gustare între mese. Poate fi luat și la pachet.

Ceva asemănător poate fi comandat de aici.

_________________________________________________________________________________________________________

Citiți mai mult: Sfat Farma, Cozonac raw: http://www.blog.sfatfarma.ro/2017/01/cozonac-raw-desi-craciunul-trecut-tot-gustos-este.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. de cand rulada a devenit cozonac ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.