Clicky

RULADĂ cu MERE – un desert special și ușor de făcut în casă

Este incredibil cât de ușor poate fi realizată această ruladă cu mere. Spre deosebire de alte rețete asemănătoare, în acest caz blatul se coace cu tot cu umplutură, după care se pur și simplu se rulează.

Este atât de simplă încât poate fi încercată și de cei mai puțin experimentați în ale gătitului.

Ruladă cu Mere

Ruladă cu mere – rețetă

Ingrediente

• 4 mere
• 4 ouă
• 4 linguri de făină
• 6 linguri de zahăr brut
• ½ linguriță de praf de copt
• arome: lămâie, scorțișoară, vanilie, rom etc.

Preparare

Curățați merele de coajă, scoateți cotoarele și spălați-le. Dați-le prin răzătoarea cu găuri mari și scurgeți zeama. Puneți-le într-un bol și amestecați-le cu 2 linguri de zahăr și aromele preferate.

Ungeți tava cuptorului cu puțin ulei și tapetați-o cu hârtie de copt. Întindeți merele într-un strat uniform, pe toată suprafața tăvii.

Separați ouăle și bateți albușurile spumă cu mixerul. Într-un bol separat, bateți și gălbenușurile spumă împreună cu 4 linguri de zahăr, până se deschid la culoare.

Incorporați făina amestecată cu praful de copt și amestecați cu mixerul. La final, incorporați spuma de albușuri, amestecând ușor cu o lingură de lemn.

Transferați compoziția obținută în tavă, peste stratul de mere. Întindeți-o cu dosul unei linguri uniform.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați prăjitura să se coacă circa 15-20 de minute la 200 de grade Celsius, sau până se rumenește frumos deasupra.

Înainte de a scoate tava din cuptor, așezați un prosop gros și mare de bucătărie pe masă. Răsturnați rulada din tavă, astfel încât stratul de mere să fie deasupra.

Desfaceți cu grijă hârtia de copt și rulați prăjitura ușor, dar strâns. Acest lucru se face cât blatul este fierbinte și maleabil.

Lăsați-o să se răcească de tot, apoi o puteți felia cu un cuțit bine ascuțit. Se taie rondele și se servește cu scorțișoară sau zahăr pudră pe deasupra, ori simplă.

Este bună caldă, dar mai aromată după ce s-a răcit complet.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: LaLena, Ruladă rapidă cu mere: https://www.lalena.ro/reteta/598/Rulada-rapida-cu-mere/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *