Clicky

NUGA din semințe de MAC și MIERE – un desert cu efecte calmante asupra GÂTULUI și sistemului NERVOS

Ce poate fi mai plăcut decât un desert care potolește nu doar dorința de a mânca ceva dulce, ci și nervii!

Rețeta pe care v-o prezentăm este deopotrivă delicioasă și terapeutică. A fost creată de botanista Rosalee de la Forêt.

Potrivit istoriei, celții obișnuiau să adauge mac în terciul copiilor, pentru a-i ajuta să doarmă noaptea. Este vorba despre macul de câmp (Papaver rhoeas), care nu conține cantități mari de opiu precum macul de grădină (Papaver somniferum).

Macul de câmp a fost folosit în scop medicinal din cele mai vechi timpuri, fiind considerat un remediu sigur pentru consumul uman.

Rosalee de la Forêt spune că francezii au o rețetă pe bază de mac pentru inducerea unui somn odihnitor, inclusiv la copii (dar nu mai mici de 3 ani).

Se prepară un decoct din 8-10 capsule de semințe de mac și 1 litru de apă. Amestecul se fierbe 10 minute. Se iau câte 3-4 linguri pe zi. Acesta poate fi adăugat și în lapte cald, consumat seara, înainte de culcare.

_______________________________________________________________________________________________________

Nuga din semințe de mac – rețetă

Rosalee de la Forêt spune că francezii au o rețetă pe bază de mac pe care o numesc „nuga”. Poate fi servită atât ca o gustare dulce, cât și ca un remediu terapeutic pentru tuse, insomnie și probleme nervoase. Are proprietăți emoliente, expectorante și relaxante la nivel nervos.

Ingrediente

• 1 cană de nuci mărunțite
• ½ cană de miere
• 2 lingurițe de semințe de mac de câmp

Preparare

Puteți folosi un amestec de mai multe tipuri de nuci: nuci românești, migdale, caju sau alune de pădure. Mărunțiți-le cu ajutorul unui mini-tocător cu lama S, sau cu cuțitul.

Puneți-le într-o tavă împreună cu semințele de mac. Coaceți-le în cuptorul încins la 230 de grade Celsius circa 10 minute. Amestecați în ele ocazional pe măsură ce se rumenesc.

Sunt gata când încep să emane un miros plăcut.

Puneți mierea într-un vas termorezistent și încălziți-o 30 de secunde în cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Trebuie să devină suficient de lichidă și siropoasă pentru a face „priză” cu celalalte ingrediente.

Turnați-o apoi peste nucile și semințele din tavă. Formați un blat omogen. Tăiați-l în bucăți mici și lăsați-le să se răcească. Se vor întări în câteva ore.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Learning Herbs, A Poppy Seed Recipe That’s Delicious and Therapeutic: https://learningherbs.com/remedies-recipes/poppy-seed-recipe/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *