Clicky

MADLENE aromate cu LĂMÂIE și GHIMBIR

Madlenele sunt un tip de biscuiți foarte populari în Franța, apăruți pe la mijlocul secolului al 18-lea și serviți de regulă la ceai. Atât ca aspect, cât și ca gust și textură, madlenele sunt deosebit de delicate și elegante. 

De obicei se coc într-o tavă/formă specială, cu găuri în formă de scoici. În magazine se găsesc forme de silicon, foarte practice.

Madlene cu ghimbir

Însă acest accesoriu nu trebuie să fie un impediment în a prepara aceste delicatese, dacă nu-l aveți. Se pot face și sub forma unor biscuiți rotunzi, simpli.

Diferite rețete tradiționale presupun adăugarea de nuci sau migdale fin măcinate. Se pot folosi numeroase ingrediente adiționale pentru umplutură, precum fructe confiate, fructe uscate, semințe de mac.

Se pot face și cu ciocolată (adăugată în aluat sau ca glazură).

Este de asemenea obișnuit să se adauge coajă de lămâie, pentru o aromă pronunțată.

În rețeta pe care v-o prezentăm se folosește lămâie verde (lime) și ghimbir. Acest condiment este adesea inclus în rețetele de fursecuri sau cookie-uri (biscuiți) pentru aroma sa dulce-picantă, și pentru proprietățile sale stimulatoare asupra digestiei și a imunității.

Ghimbirul este o mirodenie excelentă pentru preparatele din sezonul rece deoarece ajută la încălzirea corpului prin stimularea circulației sângelui, la combaterea răcelilor și gripei, datorită proprietăților antivirale și la decongestionarea căilor respiratorii.

_________________________________________________________________________________________________________

Madlene cu lămâie și ghimbir – rețetă

Din aceste ingrediente ies circa 20-25 de madlene.

Ingrediente

• 3 ouă
• 150 g de zahăr
• 150 g de unt
• 150 g de făină
• 1 lămâie verde (sau galbenă)
• 1 linguriță rasă de ghimber proaspăt ras (sau 1-2 lingurițe de pulbere de ghimbir)

Preparare

Trebuie să folosiți o lămâie bio, pentru că veți include și coaja în aluat. Pentru mai multă siguranță, spălați lămâia cu oțet de mere și bicarbonat de sodiu. Astfel veți îndepărta o bună parte a pesticidelor eventual prezente în coajă.

Decojiți lămâie și tăiați-o șuvițe subțiri și scurte. O puteți la fel de bine da prin răzătoarea cu găuri mici. Stoarceți și sucul. Aveți nevoie de circa 50 ml pe această rețetă.

Dați rădăcina de ghimbir pe răzătoarea mică.

Topiți untul până devine lichid. Lăsați-l să se răcorească.

Într-un bol, bateți zahărul cu ouăle până se fac spumă, cu ajutorul unui mixer. Adăugați coaja de lămâie, sucul de lămâie și ghimbirul ras. Amestecați cu mixerul la viteză mică. Incorporați făina și adăugați apoi untul topit.

Amestecați ușor, până obțineți o compoziție omogenă.

Ungeți orificiile tăvii cu puțin unt sau ulei. Aprindeți cuptorul și începeți să umpleți formele de madlene cu aluatul obținut.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați biscuiții să se coacă circa 10-15 minute.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Say7info, Мадленки с имбирем и лаймом: http://www.say7.info/cook/recipe/1016-Madlenki-imbirem.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *