Tort de ciocolată din avocado – desert „la rece” (fără zahăr, fără făină, fără ouă, fără lactate)

Vă propunem un desert 100% natural, pe care îl puteți prepara foarte rapid în casă.

Nici măcar nu trebuie să aprindeți aragazul, deoarece blatul se prepară „la rece”, la fel și crema.

Tort de ciocolata din avocado – desert fara zahar, faina, oua sau lactate

Imagine cu titlu sugestiv: Tort de ciocolata din avocado fara zahar, faina, oua sau lactate

Deși nu conține ingrediente tradiționale, precum lapte, ouă, făină sau zahăr, este un tort foarte reușit.

Dulce în mod natural, bine închegat și gustos. În plus, este dietetic și potrivit pentru copii.

Tort de ciocolată cu avocado – rețetă

Ingrediente blat

• 100 g de miez de nucă
• 125 g de curmale
• 1 lingură de pudră de cacao
• 1 linguriță de ulei de cocos

Ingrediente cremă

• 4 avocado
• 7 linguri de pudră de roșcove
• 4 linguri de miere sau pastă de curmale
• 2 linguri de ulei de cocos
• 2 linguri de apă
• 1 praf de sare

Preparare

Pentru blat. Puneți curmalele (fără sâmburi) în robotul de bucătărie cu lama S împreună cu ½ linguriță de apă.

Mixați-le câteva secunde la viteză mare până când se mărunțesc bine.

Dacă sunt prea uscate și nu se mărunțesc, le puteți înmuia puțin în apă caldă (storcându-le bine la final).

Adăugați miezul de nucă crud, pudra de roșcove și uleiul de cocos. Mixați până la omogenizare.

Trebuie să rezulte o compoziție lipicioasă, ușor de modelat. Acesta este blatul tortului. Puteți adăuga în el esență de rom sau alte arome preferate.

Transferați-l într-o formă detașabilă, unsă cu puțin ulei de cocos sau tapetată cu o hârtie de copt sau folie de plastic, presând compoziția cu degetele și uniformizând la final cu dosul unui pahar sau a unei linguri.

Introduceți tava în frigider/congelator până pregătiți crema.

_______________________________________________________________________________________________________

Pentru cremă. Fructele de avocado trebuie să fie coapte bine, moi dar nu terciuite.

Scoateți pulpa și puneți-o în robot (nu este nevoie să-l curățați după ce faceți blatul).

Adăugați pudra de roșcove (puteți folosi tot cacao, deși roșcovele sunt mai dulci și nu conțin cafeină) și mixați până obțineți o cremă fină.

Adăugați îndulcitorul (miere, pastă de curmale), uleiul de cocos, sarea și apa. Mixați din nou, până rezultă o compoziție omogenă.

Turnați crema peste blat și nivelați frumos. Introduceți din nou tortul în frigider, și lăsați-l cel puțin 4 ore la rece, sau mai bine peste noapte. Se va tăia mai bine.

Dacă aveți musafiri, puteți decora tortul cu fructe uscate sau proaspete: zmeură, căpșuni, cireșe, vișine, stafide, migdale, nuci, goji, etc.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: https://republicabio.ro/blogs/retete/tort-raw-vegan-de-ciocolata

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.