Clicky

Batoane ENERGIZANTE din CEREALE, fără coacere în cuptor

Dacă aveți obiceiul să ronțăiți mereu câte ceva între mese, ideal ar fi să aveți la îndemână ceva sănătos și hrănitor.

În acest sens, vă propunem o rețetă ușor de preparat în casă. Pentru aceste batoane veți avea nevoie doar de fulgi de cereale (ovăz, secară, grâu, mei etc) și fructe uscateModificați rețeta după gust și după ingredientele pe care le aveți în casă.

Batoane Energizante din Cereale Raw-Vegan

Batoane de cereale raw-vegan – rețetă

Ingrediente

• 150 g de fulgi de ovăz (sau un amestec de mai multe tipuri de cereale)
• 100 g de migdale sau nuci
• 20 de curmale deshidratate
• 1 mână de stafide, merișoare sau alte fructe uscate
• 3 linguri de fulgi de cocos
• 3 linguri de semințe de dovleac
• 3 linguri de semințe de floarea-soarelui (sau alte semințe: cânepă, susan, etc)
• 1 lingură de miere

Preparare

Curmalele din comerț sunt de regulă foarte tari, și se procesează foarte greu. De aceea este bine să le înmuiați în apă călduță cu cel puțin 2 ore înainte de a vă apuca de rețetă.

După ce v-ați pregătit toate ingredientele pe masă, așezați în mijloc robotul de bucătărie, pentru că el va face toată treaba.

Introduceți curmalele (scurse de apă) împreună cu fulgii de cereale și fulgii de cocos în vasul cu lama S și se mizează la viteză mare câteva minute, până când ingredientele se mărunțesc și se transformă într-o pastă lipicioasă, ușor modelabilă.

Tocați apoi migdalele cu cuțitul pe un tocător de lemn, sau mărunțiți-le cu ajutorul unui mini-tocător electric. Nu trebuie să le măcinați fin, ci trebuie să fie doar zdrobite, pentru a da batoanelor o textură crocantă.

Adăugați migdalele mărunțite în compoziția de mai sus, împreună cu restul ingredientelor: semințele, stafidele întregi (sau tăiate pe jumătate dacă sunt mari) și mierea de albine.

Amestecați cu o lingură de lemn sau de plastic, până rezultă o compoziție omogenă. Degustați și ajustați de dulce. Curmalele sunt foarte dulci, de aceea nu trebuie să adăugați prea mult îndulcitor.

Transferați compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată în prealabil cu folie de plastic sau hârtie de copt. Întindeți-o pe toată suprafața, presând bine cu degetele sau cu dosul unei linguri sau fundul unui pahar, astfel încât compoziția să se țină bine legată. 

Pentru a se întări și a fi mai ușor de porționat, introduceți tava în frigider pentru 2 ore, sau în congelator pentru jumătate de oră.

Tăiați blatul în batoane potrivit de mari, sau pătrățele, după preferință. Păstrați-le în bucătărie (rezistă o săptămână) sau în frigider. În congelator rezistă până la 6 luni.

Sunt foarte gustoase, practice și sănătoase. Se pot servi ca gustare între mese, ca desert, sau se pot lua la pachet.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Dolce far verde, Granola Bar – Baton cu cereale – energie la pachet: http://dolcefarverde.ro/granola-bar-baton-cu-cereale-energie-la-pachet/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *