Înghețată pe băț din AVOCADO, CACAO și MIERE – uimitor de simplu și sănătos!

Veți fi uimiți de cât de ușor puteți prepara în casă o înghețată sănătoasă și deopotrivă de gustoasă. Aveți nevoie de 3 ingrediente, un blender și 5 minute la dispoziție.

Mai aveți nevoie de forme de înghețată pe băț. Se pot găsi în unele hipermarketuri, gen Profi sau Ikea. În lipsa lor, puteți folosi pahare de plastic subțiri și înalte.

Înghețată de Avocado Rețetă

Această rețetă este extrem de surprinzătoare, inclusiv pentru adepții bucătăriei raw-vegan. Ingredientul-surpriză este avocado, care dă înghețatei o consistență cremoasă.

Rețeta nu conține lactate, nici ouă, nici măcar zahăr. Se prepară doar cu avocado crud, pudră de cacao și miere. Fiecare din aceste ingrediente este înzestrat cu calități nutriționale și medicinale.

Avocado este considerat de nutriționiști unul din cele mai hrănitoare alimente de pe pământ. Pudra de cacao este bogată în antioxidanți puternici, iar mierea de albine abundă în vitamine, enzime și minerale.

Pudra de cacao poate fi înlocuită cu pudră de roșcove (carob), care poate fi folosită în siguranță pentru copii. Are foarte multe minerale și antioxidanți.

_______________________________________________________________________________________________________

Înghețată de avocado – rețetă

Ingrediente

• 2 avocado mari
• 170 g de miere
• 25 g de pudră de cacao

Preparare

Decojiți fructele de avocado și scoateți pulpa într-un bol. Adăugați mierea și pudra de cacao și pasați totul cu un blender manual. Sau puteți folosi robotul cu lama S.

Trebuie să obțineți o compoziție foarte fină, omogenă. Transferați-o în formele de înghețată pe băț. Bateți formele de masă pentru a nu rămâne goluri de aer în forme.

Dacă nu aveți forme speciale, puteți folosi pahare de plastic, umplute pe trei sferturi și bețișoare de lemn.

Puneți înghețata la congelator și lăsați-o cel puțin 4 ore să se întărească. Când doriți să o serviți, scufundați formele într-un bol cu apă caldă. Se vor desprinde imediat.

Dacă doriți ca înghețata să aibă o glazură și mai „ciocolătoasă”, procedați astfel:

inghetata de avocado cu glazura de ciocolata

Topiți 4 pătrățele de ciocolată neagră (cel puțin 72%) pe bain-marie, adăugând și 2 linguri de ulei de cocos. Amestecați bine, pentru a obține o cremă omogenă. Puteți îndulci după gust cu puțină miere.

Turnați crema într-un pahar de sticlă și introduceți înghețatele pe băț în pahar până la jumătate, sau complet. Scoateți-le pe o hârtie de copt și lăsați-le câteva minute.

În contact cu înghețata rece, glazura se va întări foarte repede, datorită uleiului de cocos care devine ferm la temperaturi mici.

____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Pure Ella, HEALTHY 3 INGREDIENT FUDGESICLES: http://pureella.com/amazing-3-ingredient-healthy-vegan-fudgesicles/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play