Bomboane RAFFAELLO „la rece” – fără lactate, fără zahăr

Aceste bomboane sunt 100% naturale și sănătoase. La rețeta tradițională se folosește unt și lapte praf, însă varianta pe care v-o propunem nu conține nici un fel de lactate, și nici măcar zahăr.

Pentru că ingredientul central din bomboanele Raffaello este nuca de cocos, aceste biluțe conțin cocos din belșug. 

Raffaello de casă

Uleiul de cocos se găsește la magazinele naturiste, dar și în unele hypermarketuri. O variantă mai ieftină și rentabilă ca gramaj este uleiul de cocos de la Pronat, pe care l-am găsit în Kaufland, la raionul cu produse naturiste bio.

Știați că uleiul de cocos este clasificat ca un super-aliment? Secretul lui este conținutul de acizi grași (trigliceride de lanț mediu) care au proprietăți terapeutice. Aceste grăsimi ajung direct în ficat, unde sunt folosite ca o sursă imediată de energie, sau se transformă în cetone, compuși chimici cu efecte benefice asupra creierului (în epilepsie, Alzheimer).

Adăugarea acestui ulei în dietă ajută la reducerea grăsimii abdominale, îmbunătățirea funcțiilor creierului și prevenirea bolilor cardiovasculare. Studiile pe animale au arătat că uleiul de cocos scade trigliceridele și colesterolul.

Un studiu realizat pe femei de 40 de ani cu obezitate abdominală a arătat că 2 linguri de ulei de cocos pe zi a redus semnificativ circumferința taliei și indicele de masă corporală în 12 săptămâni.

Efectele sunt similare și la bărbații obezi. 2 linguri de ulei de cocos pe zi au micșorat circumferința taliei cu 2.86 cm., după 4 săptămâni.

______________________________________________________________________________________________________

Bomboane Raffaello raw-vegan – rețetă

Ingrediente

• 250 g de fulgi de nucă de cocos
• 4 linguri de ulei de cocos
• 2 linguri de miere solidă
• 10 picături de sență de vanilie
• 15 de migdale sau alune crude

Preparare

Puneți fulgii de cocos în blender împreună cu mierea și uleiul de cocos. Mixați la viteză mare câteva minute, până rezultă o compoziție cremoasă, fină. Aveți nevoie de un blender de viteză mare pentru ca nuca de cocos să se mărunțească bine.

Adăugați la final esența de vanilie și omogenizați. Gustați de dulce, și dacă mai trebuie miere, mai adăugați.

Din compoziția obținută modelați biluțe între palme, de dimensiuni potrivite. Introduceți în mijlocul fiecărei bomboane câte o migdală sau alungă. Puteți folosi și alte fructe, precum merișoare, coacăze sau afine uscate, vișine din vișinată etc.

Așezați un strat generos de nucă de cocos pe un platou și rostogoliți biluțele prin el, acoperindu-le complet.

Lăsați-le să stea în frigider câteva ore, pentru a se întări. Uleiul de cocos are această proprietate naturală de a se solidifica la temperaturi mici și a deveni lichid la temperaturi mari. Aceasta înseamnă că aceste biluțe vor deveni ferme după ce stau la rece.

Vă recomandăm și această rețetă, mult mai reușită, care conține doar 2 ingrediente.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice

1. Gust Divin, Bomboane Raffaello Raw Vegane: http://gustdivin.blogspot.ro/2014/04/raffaello-raw-vegane.html

2. Authority Nutrition, 10 Impressive Health Benefits of Coconut Oil: https://authoritynutrition.com/top-10-evidence-based-health-benefits-of-coconut-oil/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.