Răcoriți-vă instant cu o înghețată din pepene! (rețetă + beneficii)

Deși conține doar două ingrediente, este o rețetă reușită. Se prepară doar din fructe. Dulceața ei este 100% naturală și lipsită de riscuri pentru sănătate sau greutatea corporală.

Această înghețată este ideală pentru copii, care trebuie obișnuiți cu dulciuri naturale, sănătoase, pe care le putem obține ușor în casă din fructe.

Inghetata din pepene verde - racorire instanta

Imagine sugestiva: Inghetata din pepene verde – racorire instanta

Pepenele este fructul ideal al verii.

Este răcoros și răcoritor, hidrant, aromat și suculent.

Puțini dintre noi ne gândim însă și la beneficiile sale. Dulceața și savoarea lui ne acaparează toată atenția.

Pepenele este compus aproape doar din apă, în proporție de 92%.

Restul este o infuzie de nutrienți importanți pentru sănătatea noastră: vitamina A, vitamina B6, vitamina C, licopen, potasiu, citrulină, magneziu, Cucurbitacin E, beta-caroten și aminoacizi.

Alimentele bogate în compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare precum pepenele protejează organismul de daunele celulare cauzate de radicalii liberi.

Consumul de pepene a fost asociat cu prevenirea cancerului, combaterea bolilor cardiovasculare, întărirea imunității și a oaselor.

Înghețată din pepene – rețetă

Pe lângă fructe mai puteți adăuga miere, suc de lămâie și diferite arome proaspete, precum frunze verzi de mentă sau busuioc.

Ingrediente

• 1 bol de pepene tăiat cubulețe
• 1 bol de căpșuni congelate

Preparare

Spălați căpșunile, înlăturați cozile și puneți-le pe o tavă în congelator, cu o seară înainte.

Fructele congelate mixate în blender se transformă într-o pastă cremoasă, iar prin congelare, nu formează ace din cauza apei.

Căpșunile pot fi înlocuite cu alte fructe congelate, precum zmeură, vișine, cireșe, banane, kiwi, mango, piersici sau nectarine.

Scoateți sâmburii din pepene și tăiați-l cubulețe. Aceasta este partea cea mai anevoioasă.

Puneți ingredientele în blender și mixați până obțineți o compoziție cremoasă și omogenă.

Turnați pasta în formele de înghețată și lăsați-le cel puțin 5 ore la congelator.

Dacă vreți să-i impresionați și mai mult pe cei mici, turnați un strat de pastă de kiwi (fructele mixate în blender) la baza recipientelor, și apoi turnați compoziția de pepene.

Veți obține înghețate cu aspect de pepene (coaja verde și miezul roșu).

Surse bibliografice:

1. LIVE SCIENCE, Watermelon: Health Benefits, Risks & Nutrition Facts: https://www.livescience.com/46019-watermelon-nutrition.html

2. Authority Nutrition, Top 9 Health Benefits of Eating Watermelon: https://authoritynutrition.com/watermelon-health-benefits/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.