SORBET răcoritor din PIERSICI și BUSUIOC

Datorită conținutului foarte bogat în vitamine și minerale, piersicile sunt un fruct hrănitor. Zemoase și răcoroase, sunt ideale pentru zilele caniculare de vară.

Piersicile conțin cantități mari de vitamina C, un antioxidant care combate infecțiile, previne daunele celulare cauzate de radicalii liberi și susține producția și sinteza colagenului, esențial pentru sănătatea pielii.

Sorbet de Piersici

O altă vitamină cu rol de antioxidant pe care o găsim în piersici este vitamina A, sub formă de beta-caroten, pe care organismul îl transformă în retinol, un compus esențial pentru vedere.

Retinolul are efecte protectoare împotriva cancerului bucal și pulmonar. Este important pentru membranele mucoase și elasticitatea pielii.

Potasiul din piersici ajută la reglarea ritmului inimii și a tensiunii arteriale, iar fierul este important pentru formarea de celule roșii de sânge și buna oxigenare a organelor și țesuturilor corpului.

Licopenul și luteina sunt două flavonoide din piersici care luptă împotriva degenerării maculare, dezvoltării cancerului și a bolilor de inimă.

Piersicile sunt asociate cu longevitatea și menținerea tinereții organismului datorită conținutului de zeaxantină și criptoxantină.

Deși sunt hrănitoare și sănătoase, aceste fructe trebuie consumate cu moderație, deoarece sunt bogate în fructoză.

_____________________________________________________________________________________________________

Sorbet de piersici și busuioc – rețetă

Ingrediente

• 450 g de piersici congelate (tăiate felii sau cubulețe)
• 2-3 linguri de miere cremoasă
• 5 linguri de lapte de cocos (80 ml)
• 3 linguri de frunze proaspete de busuioc sau mentă (tocate)

Preparare

Puneți bucățile congelate de piersici, laptele și mierea în robotul cu lama S. Pentru a mărunți gheața aveți nevoie de un blender puternic, de viteză mare.

Pulsați de câteva ori, pentru a bucățile de fructe să se mărunțească. Mixați apoi câteva secunde, până când obțineți o compoziție cremoasă și omogenă.

Adăugați frunzele de busuioc și mixați din nou, până când acestea se mărunțesc bine.

La acest punct, puteți servi sorbetul ca atare, în boluri sau pahare, sau îl mai puteți congela încă jumătate de oră, pentru a obține o consistență asemănătoare înghețatei.

Pentru a deveni și mai ferm, lăsați compoziția în congelator peste noapte.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mercola, What Are Peaches Good For? http://foodfacts.mercola.com/peach.html

2. Empowered Sustenance, Peach Basil Sorbet Recipe: http://empoweredsustenance.com/peach-basil-sorbet-recipe/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.