ÎNGHEȚATĂ sănătoasă de MENTĂ sau CIOCOLATĂ – fără ouă, lactate și zahăr

Dacă vă place mult înghețata, ar fi bine să învățați să preparați rețete sănătoase. Înghețatele din comerț sunt foarte gustoase, însă conțin aditivi dăunători, care nu ar trebui să ajungă în corpul nostru.

Autorii de dulciuri raw-vegane ne oferă foarte multe rețete de înghețată pe bază de fructe, pe care le putem prepara foarte ușor în casă.

Înghețată de Mentă

Cel mai important lucru este că la aceste rețete nu este nevoie să folosim zahăr alb – unul din cei mari dușmani din dulciurile sintetice. Ideal ar fi să vă procurați o mașină de făcut înghețată, merită să o aveți în casă pentru perioada verii.

Înghețata pe care v-o prezentăm este inspirată din bucătăria autoarei de rețete originale raw-vegan, Ligia Pop. Ingredientele-cheie, în baza căruia puteți construi diferite rețete de înghețată, cu arome diverse, sunt nucile caju.

Pentru cei care nu știu, caju-ul este considerat cel mai bun înlocuitor pentru lactate în rețetele raw-vegane. Sunt foarte sănătoase și bogate în fibre, vitamine (B1, B5, B6), minerale (potasiu, magneziu, cupru, mangan, zinc, seleniu, fier) și antioxidanți (ex. zeaxantină) care ne protejează de boli.

Caju conține grăsimi mononesaturateacid oleic și acid palmitoleic, care ajută la scăderea colesterolului LDL și prevenirea bolilor arteriale coronariene.

______________________________________________________________________________________________________

Înghețată de mentă – rețetă

Ingrediente

• 5 fire de mentă verde
• 200 g de caju
• 2 linguri de miere
• ½ lămâie
• 120 ml de apă

Preparare

Pentru a pregăti această înghețată aveți nevoie de un blender de viteză mare. Puneți nucile caju în blender, apoi apa, sucul proaspăt stors de la lămâie, mierea de albine și frunzele de mentă spălate.

Porniți aparatul și mixați până când obțineți o compoziție omogenă, cremoasă. Dacă nucile nu s-au mărunțit bine, mixați mai mult timp. Textura compoziției trebuie să fie asemănătoare unei smântâni fine.

Dacă aveți o mașină de înghețată în casă, turnați compoziția în recipientul respectiv și mixați circa 45 de minute.

În caz contrar, turnați compoziția în recipientele dorite (caserole, pahare, forme speciale) și lăsați-o la congelat câteva ore. La fiecare 30 de minute, înghețata se scoate și se amestecă energic cu o lingură, sau se mixează în blender.

______________________________________________________________________________________________________

Înghețată de ciocolată – rețetă

Dacă vă place înghețata de ciocolată/cacao, încercați această variantă, tot pe bază de caju:

Ingrediente

• 150 g de caju
• 4 linguri de pudră de cacao neagră sau roșcove
• 3 linguri de miere
• 120 ml de apă

Preparare

Puneți nucile caju în robotul cu lama S și mixați până când acestea se transformă într-o pulbere fină, ca o făină. Adăugați apa, mierea de albine și pudra de cacao/roșcove și mixați câteva minute, până când obțineți o compoziție fină, fără bucăți de nuci.

Dacă o vreți mai dulce, mai adăugați miere. Turnați compoziția în recipiente și congelați-o, amestecând energic în ea la fiecare 30-60 de minute.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Nutrition and You, Cashew nut nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/cashew_nut.html

2. Ligia’s Kitchen, Inghetata Raw Vegan de Mentă

3. Plant Based Pixie, RAW CHOCOLATE CASHEW ICE CREAM

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play