Dulceață de CĂPȘUNI fără zahăr – varianta dietetică

Secretul acestei rețete este sucul de mere, care conține pectină și este totodată foarte dulce. Pectina este o fibră care ajută la legarea gemurilor.

Este o variantă dietetică la dulceața tradițională în care se folosește kilogram de zahăr per kilogram de fructe, și o alternativă sănătoasă pentru cei care nu au voie de zahăr sau sunt la regim.

Este totodată un desert potrivit pentru copii, care trebuie învățați cu dulciuri sănătoase, cât mai naturale și hrănitoare.

Cei care sunt obișnuiți cu dulceața clasică, vor sesiza că această dulceață nu este la fel de dulce, ci puțin acrișoară. Cu toate acestea, aroma căpșunilor este deosebit de intensă.

Dulceață de căpșuni fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 500 g de căpșuni
• 350 ml de suc de mere
• ½ lămâie
• 2 fire de mentă sau busuioc verde

Preparare

Pentru ca gemul să iasă dulce, căpșunile trebuie să fie coapte bine. Înlăturați codițele și părțile alterate, păstrând doar ce este bun. Spălați-le cu apă rece, cu grijă să nu le zdrobiți.

Lăsați-le să se scurgă într-o sită mare, apoi puneți-le într-un bol încăpător. Stoarceți sucul de lămâie și turnați-l peste căpșuni.

Stoarceți și merele și puneți sucul obținut la fiert. Lăsați-l la foc mic până când scade pe jumătate. Adăugați căpșunile și menta sau busuiocul.

Stați lângă cratiță și luați spuma care se formează în timpul fierberii. Lăsați dulceața să fiarbă până când scade la jumătate, sau se leagă suficient de bine.

Se toarnă fierbinte în borcane, care se acoperă cu pături groase și se lasă la răcit în voie. Se depozitează apoi în cămară.

Cantitatea rezultată se poate consuma în câteva zile, iar borcanul se ține în frigider.

Dacă vă place, și doriți să obțineți mai multe borcane, creșteți cantitatea ingredientelor. Deși nu are zahăr, această dulceață poate rezista câteva luni bune dacă este păstrată în borcane sterilizate ca la carte.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.