Bomboane crude, din CĂPȘUNI și nucă de COCOS

Acest desert este un înlocuitor excelent pentru bomboanele din comerț, pline de coloranți, îndulcitori sintetici, emulsificatori, corectori de gust și arome artificiale.

Aditivii din produsele pe care le găsim în magazine sunt asociați cu o mulțime de simptome și afecțiuni: alergii, oboseală, greață, dureri de cap, obezitate, diabet, palpitații, boli de inimă sau cancer.

Bomboane de Căpșuni și Nucă de Cocos – Rețetă

Rețeta pe care v-o prezentăm este foarte simplă și conține doar ingrediente naturale: fructe și miere. Nu necesită prepară termică, nici adaos de zahăr rafinat, făină albă, lactate sau ouă.

Este un desert ușor, aromat, suficient de dulce încât să le placă și copiilor, și dietetic (pentru cei mari).

Bomboane raw-vegan de căpșuni și cocos

Ingrediente

• 1 nucă de cocos
• 10 căpșuni
• ½ avocado
• 1 lingură de miere
• ½ linguriță de vanilie

Preparare

Nucile de cocos se găsesc în hipermarketuri. Alegeți una care are lichid în interior. O puteți testa agitând-o de câteva ori. Introduceți vârful unui cuțit în una din cele trei găuri și scoateți sucul într-un pahar. Este foarte dulce și aromat.

Pentru a desface nuca de cocos puteți folosi instrumentul pentru șnițele, un cuțit mare sau un topor mic.

Țineți nuca în mâna stângă și cu mâna dreaptă loviți nuca pe centru, de jur împrejur, cu bătătorul de șnițele. Loviți-o apoi pe înălțime, până când coaja începe să cedeze.

Desfaceți coaja și păstrați miezul, care are un înveliș maro, comestibil.

Rupeți miezul bucăți și puneți-l în blender. Adăugați căpșunile spălate, miezul de avocado, mierea și vanilia. Mixați până la omogenizare.

Modelați compoziția sub formă de biluțe, care se pot rostogoli la final prin cacao, nucă de cocos, miez de nucă măcinată sau diverse semințe. În cazul în care compoziția este prea moale, puteți adăuga puțină pudră de cacao sau fulgi de cocos uscați.

Păstrați biluțele în frigider, într-o caserolă de plastic.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.