Cel mai bun BLAT pentru tort, fără praf de copt

Este unul din cele mai reușite blaturi de pandișpan pentru tort. Iese foarte fraged și aromat, mai ales dacă alegeți să-l însiropați simplu, cu puțină apă călduță și miere de albine.

Ingredientele date sunt pentru o formă rotundă cu diametrul de 26 cm. Iese un blat care poate fi folosit pentru cheesecake, adică într-un singur strat.

Cel Mai Bun Blat de Tort

Dacă doriți un blat mai înalt, care să poată fi tăiat în 3 sau chiar în 4, măriți cantitățile, păstrând proporțiile ingredientelor.

Cel mai bun blat pentru tort – rețetă

Ingrediente

• 4 ouă
• 4 linguri de zahăr
• 5 linguri de făină

Preparare

Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le în boluri diferite. Bateți albușurile spumă cu mixerul, până se întăresc puțin, apoi adăugați treptat 2 linguri de zahăr.

În bolul cu gălbenușuri adăugați restul de zahăr (2 linguri) și mixați-le până se fac și ele spumă și își măresc volumul.

Adăugați o parte din spuma de albuș în bolul cu spuma de gălbenușuri, amestecând ușor, de jos în sus. Adăugați făina, amestecând tot cu mișcări lente. Adăugați apoi restul de spumă de albușuri și amestecați ușor, de sus în jos, până la omogenizare. Puteți folosi o lingură de lemn.

Întoarceți forma cu fundul în sus și așezați pe ea o foaie de hârtie de copt. Decupați foaia după dimensiunea formei și așezați-o pe fund, ungând-o cu puțin ulei. (Nu acoperiți pereții cu hârtie de copt.)

Turnați compoziția blatului în tavă și nivelați. Nu deschideți ușa aragazului în primele 15 minute. Înainte de a-l scoate din cuptor, faceți testul cu scobitoarea să vedeți dacă este copt bine.

Lăsați-l să se răcească de tot, apoi îl puteți tăia. Se asamblează tortul după preferință, folosind orice tip de cremă doriți.

Nu uitați să salvați rețeta și să folosiți acest blat atunci când aveți de pregătit un tort în casă, fie pentru o zi de naștere, fie pentru o onomastică, fie pentru un alt eveniment special.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.