Tort Raffaello de casă – pur și simplu perfect

Acest tort este poate fi o surpriză plăcută pentru cei care iubesc gustul de nucă de cocos și în mod deosebit bomboanele Raffaello. Se prepară relativ simplu, iar rezultatul depășește orice așteptări.

Pare greu de crezut că un tort de casă poate fi atât de bun la gust și totodată atât de elegant și atractiv ca aspect. Este ideal pentru o zi de naștere sau pentru un alt eveniment fericit în familie la care sunt așteptați musafiri dragi.

Tort Raffaello – Rețetă

Tort Raffaello – rețetă

Ingredientele sunt pentru o tavă/formă rotundă detașabilă cu diametrul de 24 de centimetri.

Ingrediente blat

• 6 ouă
• 200 g de zahăr
• 150 g de făină
• 50 g de amidon alimentar
• esență de vanilie
• un praf de sare

Ingrediente cremă

• 250 g de mascarpone
• 450 ml de smântână gras pentru frișcă (minim 30% grăsime)
• 120 g de zahăr pudră vanilat
• 100 g de nucă de cocos

Ingrediente decor

• 200 ml de smântână pentru frișcă
• 1 linguriță de zahăr pudră
• 70 g de nucă de cocos

Preparare

Pentru a prepara blatul, separați ouăle și puneți-le în boluri diferite. Mixați pentru început albușurile cu puțină sare, până încep să se întărească, apoi incorporați treptat zahărul, continuând să mixați.

Albușurile se bat până când spuma devine foarte tare.

În bolul cu gălbenușuri puneți vanilia și amestecați. Turnați această compoziție peste spuma de albușuri, amestecând ușor, cu mișcări lente, de sus în jos. Puteți folosi o lingură de lemn.

Incorporați apoi făină cernută și amidonul. Amestecați folosind aceleași mișcări pentru a nu se lăsa compoziția.

Decupați o bucată de hârtie de copt cât să acopere fundul tăvii. Turnați compoziția blatului și nivelați. Introduceți tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, lăsând blatul să se facă circa 40 de minute.

Între timp, ocupați-vă de cremă. Într-un bol înalt, puneți toate ingredientele trecute în listă: mascarpone, smântâna, zahărul pudră și vanilia. Mixați cu mixerul până când obțineți o cremă groasă, omogenă. Incorporați la final nuca de cocos și amestecați cu o lingură de lemn.

Dați crema la rece. Pregătiți și frișca pe care o veți folosi la ornat, amestecând cu mixerul smântâna până se face cremoasă. La final, adăugați zahărul pudră.

După ce blatul s-a răcorit, tăiați-l în trei felii egale. Însiropați prima felie (cu puțină apă caldă și miere de albine sau lapte – ideal ar fi să folosiți lapte de cocos), apoi întindeți un rând de cremă.

Adăugați al doilea blat și însiropați din nou. Întindeți al doilea rând de cremă și îmbrăcați tortul pe margini cu puțină cremă, folosind o spatulă sau un cuțit cu lama lată.

La final, îmbrăcați tot tortul cu frișca pentru decor și presărați deasupra nucă de cocos. Din frișcă se pot face diverse ornamente pentru a împodobi cât mai frumos tortul. De asemenea, puteți decora pe margini tortul cu fulgi de migdale, iar pe deasupra cu biluțe de cocos Raffaello făcute tot în casă (rețeta aici).

După ce stă câteva ore la rece (sau mai bine peste noapte), poate fi tăiat.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.