Prăjitură de casă cu MERE și IAURT

După cum lesne putem anticipa, asocierea dintre mere și iaurt este foarte savuroasă, datorită gustului răcoritor. Prăjiturile care conțin aceste două ingrediente sunt foarte echilibrate și ușoare la gust.

Rețeta pe care v-o prezentăm este cât se poate de simplă. Modul de preparare este relaxant, veți vedea.

Prăjitură cu Mere și Iaurt

Desertul obținut poate fi servit în „condiții de siguranță” și copiilor, în primul rând pentru că este făcut în casă, și în al doilea rând pentru că poate fi preparat cu făină integrală și zahăr brut, care sunt mai puțin dăunătoare sănătății decât făina albă și zahărul rafinat. De asemenea iaurtul poate fi „de casă”, obținut din lactate bio, procurate dintr-o sursă de încredere.

Prăjitură cu mere și iaurt – rețetă

Din ingredientele date ies circa 24 de porții de prăjitură, dacă folosiți o tavă dreptunghiulară de cuptor și dacă o tăiați pătrățele.

Ingrediente

• 1 kg de mere
• 600 g de iaurt cremos
• 10 linguri de ulei
• 10 linguri de zahăr
• 16 linguri de făină
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 esență de vanilie

Preparare

Curățați merele de coajă, spălați-le, dați-le pe răzătoarea mare și stoarceți-le de zeamă. Puneți-le apoi într-un bol, stropiți-le cu puțină zeamă de lămâie, apoi amestecați-le cu ½-1 linguriță de scorțișoară.

Într-un bol mare, amestecați zahărul cu uleiul. Adăugați apoi iaurtul și mixați cu mixerul până când cristalele de zahăr se topesc. Incorporați făina, apoi bicarbonatul stins în prealabil cu puțin oțet. Adăugați vanilia și amestecați.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați jumătate din compoziția obținută. Presărați merele rase pe toată suprafața, apoi turnați peste ele restul de compoziție. Nivelați frumos, pentru a obține o suprafață uniformă.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați prăjitura să se coacă bine. Este gata când a devenit puțin rumenă deasupra. Cel mai bine este să o tăiați după ce s-a răcit bine. Se poate porționa în pătrățele sau după bunul plac.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Ca antibioticele produc asemenea efecte devastante la nivel cerebral – am serioase dubii ! Ca antibioticele , de la descoperirea penicilinei incoace , au salvat milioane de vieti – este o certitudine . Asa cum , minti tulburate de medici “ajunsi ” fac propaganda anti-vaccinuri . Ar trebui sa ne intoarcem la evul mediu sau sa traim ca ortodocsii radicali hititi , fara curent electric , fara mijloace de comunicatie moderne , fara medicamente si spitale , asteptand doar “interventiile” divine …. !!! Halucinant !

    • În articol spune că antibioticele nu trebuie folosite în mod incorect (pentru infecții virale, răceli banale) sau excesiv, așa cum se practică astăzi. Aici este toată problema.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.