Biluțe de BRÂNZĂ și COCOS pentru energie

Aceste bomboane sunt foarte fine și delicate, dar consistente și hrănitoare. Sunt ideale pentru copii, care au nevoie de deserturi gustoase dar totodată și sănătoase.

Rețeta nu include zahăr sau făină, nici măcar ouă. Toate ingredientele se folosesc în stare crudă. Biluțele obținute pot servi ca alternativă la deserturile cumpărate sau cele făcute în casă în mod tradițional (cu blat și cremă).

Bilute de Branza si Nuca de Cocos

Scriam într-un alt articol despre cât de hrănitoare este nuca de cocos, și că grăsimile pe care le conține nu sunt periculoase, dimpotrivă. Studiile au arătat că acestea au efecte anti-colesterol și anti-ateroscleroză.

Grăsimile din nuca de cocos sunt acizi grași saturați de lanț mediu, care nu se depun în sânge sau în corp, ci sunt folosiți rapid ca sursă de energie. Acidul lauric (un tip de acid gras) ajută la pierderea în greutate și la întărirea imunității bebelușilor.

Nuca de cocos este de asemenea bogată în minerale și oligoelemente: fier, magneziu, seleniu, fosfor, mangan, zinc și cupru.

Biluțe de brânză și cocos – rețetă

Ingrediente

• 250 g de brânză fină
• 100 g de nucă de cocos
• esență de vanilie
• miere de albine, după gust
• 1 lămâie (suc și coajă, dacă este bio)

Preparare

Dacă folosiți brânză de vaci proaspătă, „grunjoasă”, amestecați/pasați toate ingredientele cu ajutorul unui blender.

Dacă folosiți o brânză cremoasă, fină, puteți amesteca ingredientele cu lingura. Puneți mierea la urmă, pentru a stabili cât de dulce doriți să fie biluțele. În cazul în care compoziția vi se pare prea moale, mai adăugați nucă de cocos.

Ideal ar fi să folosiți nucă de cocos proaspătă, răzuită în casă, sau măcar fulgi de cocos de la magazinele naturiste (au un gust mai bogat de cocos și nu conțin mult zahăr, sau chiar deloc).

După ce ați potrivit compoziția, modelați biluțe medii cu palmele curate. În interiorul fiecărei biluțe puteți pune câte o vișină (din vișinată, compot etc), sau un alt fruct. La final, rostogoliți-le prin nucă de cocos și dați-le la rece, să stea cel puțin o oră înainte de servire.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.