PRĂJITURĂ de casă, de post, cu blat din BANANE

Această prăjitură are un aspect asemănător unui tort de ciocolată, deși conține doar ingrediente vegetale. Este ideală pentru o ocazie specială care pică într-o zi de post.

Dacă doriți să îmbunătățiți rețeta și să obțineți un desert mai sănătos, înlocuiți făina albă cu făină integrală sau neagră. Prăjitura va fi și mai consistentă și mai hrănitoare.

Prăjitură de Casă

Prăjitură de post – rețetă

Ingrediente

• 2 banane
• 2 linguri de zahăr brut
• 2 linguri de miere
• 3 linguri de magiun, gem sau marmeladă
• 2 linguri de ulei
• 1 esență de vanilie
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 150 g de făină

Preparare

Bananele trebuie să fie coapte bine. Pasați-le cu o furculiță sau cu blenderul. Adăugați mierea de albine, zahărul, uleiul, bicarbonatul de sodiu și esența de vanilie. Amestecați bine și incorporați la final făina cernută. Amestecați cu telul. Trebuie să obțineți o compoziție groasă, omogenă.

Turnați compoziția într-o tavă/formă rotundă (de 28 cm), în care ați așternut o hârtie de copt. Introduceți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și lăsați-o circa jumătate de oră, sau până devine maronie la culoare.

După ce s-a răcorit, se taie pe orizontală în jumătate, ca un tort. Blatul de la bază se unge cu un strat generos de gem. Se pune cealaltă jumătate de blat și se presează ușor. Se poate decora după preferință, cu zahăr pudră, nucă de cocos, ciocolată topită, rondele de banane etc.

Această prăjitură se poate tăia și servi ca un tort, dar poate fi pregătită și într-o altă tavă, dreptunghiulară sau pătrată, dar trebuie să măriți cantitatea ingredientelor.

În loc de gem se poate folosi altă umplutură de post, precum o budincă preparată cu lapte de soia sau o cremă de ciocolată neagră, de post. Prăjitura este aromată și fragedă și merge foarte bine și umplutură.

În compoziția de blat se pot adăuga și unele fructe, precum nuci zdrobite, fructe uscate (merișoare, afine, coacăze), din vișinată sau din gem (cireșe amare, vișine etc).

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.