Alifie pentru INSOMNIE, STRES și călcâie fine (o rețetă la îndemâna oricui)

Unele plante au proprietăți calmante și sedative care ne pot ajuta să ne relaxăm și să adormim mai ușor atunci când suferim de insomnie. Acestea sunt și mai eficiente când le folosim sub forma uleiurilor esențiale.

Am găsit o rețetă care combină patru uleiuri esențiale din plante și fructe, benefice nu numai pentru sistemul nervos. Toate ingredientele pot fi procurate de la magazinele naturiste, inclusiv ceara de albine sub formă de pastile.

Alifie Pentru Dormit

Alifie Pentru Dormit

Formula conține ulei esențial de lavandă, mușețel, maghiran, lemn de cedru sau citrice (lămâie, portocală, mandarină). Ca ulei vegetal de bază, puteți folosi ulei de măsline extravirgin, iar ca agenți de îngroșare și întărire, puteți folosi ulei de cocos și ceară de albine.

Uleiurile esențiale se absorb foarte ușor prin tălpi, însă nu trebuie aplicate niciodată direct pe piele, nediluate, deoarece poate cauza arsuri grave.

Cel mai bun mod de a le folosi este sub forma acestei alifii. Se aplică pe tălpi seara, înainte de culcare, și se masează ușor pielea. Alifia are un parfum deosebit și un beneficiu suplimentar: înmoaie și catifelează pielea uscată.

Alifie pentru insomnie și tălpi fine – rețetă

Din ingredientele listate iese o cantitate de alifie care încape într-un borcan de circa 220 de grame.

Ingrediente

• 20 de picături de ulei esențial de lavandă
• 20 de picături de ulei esențial de mușețel
• 15 picături de ulei esențial de maghiran
• 10 picături de ulei esențial de lemn de cedru sau citrice
• 100 ml de ulei de cocos
• 100 ml de ulei de măsline
• 3 linguri de ceară de albine (pastile)
• ½ linguriță de amidon de porumb (opțional)

Preparare

Turnați uleiul de măsline, uleiul de cocos și pastilele de ceară de albine într-un borcan de sticlă încăpător. Puneți-l într-o cratiță mică, plină pe jumătate cu apă. Așezați cratița pe foc și așteptați ca apa din vas să înceapă să clocotească. Amestecați frecvent, până când pastilele de ceară se dizolvă. Lăsați amestecul la topit circa 10-15 minute.

Când ceara s-a topit complet, scoateți borcanul din apă și adăugați amidonul. Acest ingredient este opțional. El va reduce din grăsimea alifiei. Amestecați cu un tel, pentru a evita formarea de cocoloașe. Lăsați amestecul să se răcorească preț de câteva secunde, apoi adăugați uleiurile esențiale și amestecați bine.

Turnați apoi compoziția fierbinte în borcănele de sticlă sau alte recipiente dorite pentru alifia finală. Acoperiți recipientele cu șervețele de hârtie pentru a menține alifia curată.

Puneți capacul după ce s-a răcit complet și amestecul s-a închegat ca o cremă. Această alifie are un termen de valabilitate de circa 8 luni.

Mod de folosire

Aplicați puțină alifie pe tălpi în fiecare seară, după ce vă băgați în pat. Masați ușor pielea și încălțați-vă cu șosete curate. Porii vor absorbi crema rapid.

Sursa rețetei: http://fabulousfarmgirl.com/diy/sleep-salve/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. Măi prieteni ,ce au călcâiele cu stresul?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.