Alifie „PICANTĂ” pentru CIRCULAȚIE, PICIOARE RECI și DURERI (rețetă de casă)

Ingredientul-cheie al acestei alifii este cayenne. Acest piper roșu are un efect rapid de calmare a durerilor și de intensificare a circulației sangvine. Poate ajuta la relaxarea mușchilor încordați și la ameliorarea durerilor de spate.

Cayenne funcționează ca analgezic prin faptul că blochează semnalele dureroase. Cu cât mai mult timp utilizați acest remediu, cu atât efectele se vor îmbunătăți.

Alifie Pentru Circulație și Dureri

Alifie Pentru Circulație și Dureri

Ghimbirul este de asemenea un stimulant circulator puternic, care are totodată și proprietăți antiinflamatoare remarcabile. Studiile au arătat că este benefic în special în ameliorarea artritei.

Arnica este probabil cea mai populară plantă “prescrisă” de medicina tradițională pentru durerile musculare și articulare, vânătăi și leziuni sportive. Efectele sale analgezice și calmante se datorează proprietăților antiinflamatoare.

Alifie pentru circulație și dureri – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de ulei de măsline sau susan
• 170 g de flori uscate de arnică
• 3-6 linguri de piper cayenne
• 3 linguri de pulbere de ghimbir
• ½ cană de ceară de albine granule
• ½ linguriță de ulei esențial de rozmarin sau mentă

Preparare

Puneți florile de arnică mărunțite, piperul cayenne și ghimbirul la macerat în ulei pe bain-marie. Lăsați-le câteva ore să-și transfere substanțele active în ulei. Piperul cayenne se poate procura de la magazinele naturiste.

Strecurați apoi uleiul și eliminați plantele. Puneți din nou uleiul pe bain-marie, și adăugați granulele de ceară. Dați focul la mic. Amestecați până când ceara se topește complet.

Luați vasul de pe foc și lăsați compoziția să se răcească, aproximativ o oră. Adăugați uleiul esențial și amestecați până la omogenizare. Turnați compoziția în borcane de sticlă sau cutii de la alifii mai vechi.

Folosiți această alifie pentru reducerea durerilor articulare și musculare. Prin efectul de stimulare a circulației sângelui, masajul cu această alifie produce o încălzire rapidă a picioarelor reci.

Atenție, piperul cayenne este foarte iritant, de aceea trebuie testat pe o porțiune mică de piele (cot, antebraț) înainte de a-l folosi pentru reducerea durerilor. Nu trebuie aplicat pe față, deoarece poate produce iritații. Nu atingeți ochii, gura sau ale zone sensibile când folosiți piperul cayenne sau această alifie. Spălați-vă bine pe mâini după ce folosiți alifia, sau folosiți mănuși.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.