Remediu de casă pentru ARSURI, din 2 ingrediente

Mierea de albine apare menționată ca leac în Biblie și în diferite sisteme medicale antice din Roma, Egipt și China. Numeroase studii moderne au demonstrat că este unul din cele mai bune remedii disponibile pentru vindecarea rănilor și arsurilor.

Mierea de albine are o eficiență dovedită împotriva a 80 de tulpini diferite: bacterii gram negative și gram pozitive, diferite tipuri de fungi sau ciuperci, stafilococul auriu rezistent la meticilină.

Alifie de Lavandă

Alifie de Lavandă

Spre deosebire de tratamentele standard, mierea de albine nu conduce la dezvoltarea de bacterii rezistente la medicamente. Dimpotrivă, în multe cazuri, mierea s-a dovedit eficientă acolo unde terapia tradițională a eșuat.

Pe lângă proprietățile sale antibacteriene, mierea reduce inflamația, creează o barieră umedă protectoare împrejurul rănii și accelerează procesul de vindecare a țesuturilor și celulelor.

Dacă nu aveți ulei esențial în casă, folosiți direct miere. Curățați rana cu betadină, aplicați apoi un strat de miere și acoperiți zona cu un tifon steril. Schimbați bandajul de 2 ori pe zi, sau 1 dată la 2-3 zile.

Lavanda este o altă plantă utilizată din antichitate pentru reducerea durerilor asociate cu arsuri sau tăieturi minore și vindecarea lor, cu rezultate deosebit de bune.

Efectele sale antibacteriene și antimicrobiene și analgezice sunt bine cunoscute și demonstrate științific. Pe lângă proprietatea de a calma durerea, lavanda are un rol foarte important în această rețetă, și anume acela de a preveni o posibilă infecție, sau chiar distrugerea țesutului pielii (gangrenă).

Alifie pentru arsuri – rețetă

Ingrediente

• 60 g de miere
• 20 picături de ulei esențial de lavandă

Preparare

Rețeta este foarte simplă. Amestecați pur și simplu mierea și uleiul esențial și păstrați remediul obținut într-un borcănel de sticlă sau într-o cutie de conservă.

Este bine să aveți acest remediu în casă, la îndemână, pentru a trata cât mai prompt o arsură accidentală.

Nu folosiți uleiurile esențiale pentru consum intern, nici nediluate direct pe piele.

Sursă: http://wellnessmama.com/60261/lavender-honey-burn-salve/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.