ALIFIE de casă pentru ușurarea DURERILOR de oase și mușchi – rețetă simplă

Arnica este una din cele mai bune plante pe care le putem incorpora într-o alifie de casă pentru dureri. Arnica stimulează circulația sângelui, reduce inflamațiile și ameliorează durerile cauzate de vânătăi, luxații, artrită sau reumatism.

Această alifie de casă se prepară foarte ușor și este 100% naturală. Majoritatea produselor din comerț pentru îngrijirea corpului și părului conțin petrol, și pot fi toxice pentru piele.

Alifie de Arnică Pentru Dureri Rețetă

Alifie de Arnică Pentru Dureri Rețetă

Alifie pentru dureri – rețetă

În loc de ulei de cocos puteți folosi ulei de măsline sau ulei de susan. În China și India, uleiul de susan este încălzit ușor și aplicat pe piele sub formă de masaj pentru ușurarea durerilor de oase și de mușchi.

Ingrediente

• 2 căni de ulei de cocos
• 170 g de flori de arnică uscate
• ½ cană de ceară de albine (granule)

Ingrediente opționale

• ¼ linguriță de ulei esențial de mentă
• ¼ linguriță de ulei esențial de lavandă

Preparare

Plantele verzi, proaspete sunt mai bogate în principii active și implicit mai eficiente din punct de vedere terapeutic. Dacă folosim plante uscate, precum în rețeta noastră, atunci trebuie să lăsăm florile de arnică la macerat în uleiul de cocos timp de 12-24 de ore pe bain-marie.

Aveți nevoie de două vase: unul mai mare și unul mai mic, care să stea pe celălalt, fără să atingă conținutul din interior. Umpleți cratița mare pe jumătate cu apă și puneți-o pe foc. Așezați vasul mic peste vasul mare. Când apa va începe să fiarbă, aburii fierbinți vor trimite căldură în vasul mic de deasupra.

Puneți uleiul de cocos în vasul mic. Fărâmițați florile de arnică între degete și adăugați-le în ulei. Amestecați până când florile sunt bine acoperite cu ulei.

Acoperiți vasul mic cu un capac și lăsați acest amestec la foc mic pe bain-marie 12-24 de ore. Amestecați ocazional în ulei, asigurându-vă că plantele sunt scufundate în ulei.

După ce s-au scurs cele 12-24 de ore, închideți focul și lăsați amestecul să se răcorească aproximativ o oră. Dacă se va răci complet, uleiul de cocos se va întări (solidifica).

Strecurați compoziția lichidă cât este caldă încă printr-o pânză de tifon sau printr-o strecurătoare într-un alt vas, pentru a îndepărta plantele. Presați plantele pentru a extrage tot uleiul.

După ce s-a scurs tot uleiul, puneți-l înapoi în vasul mic pe bain-marie. Dați focul la mic și adăugați bucățile de ceară de albine. Amestecați până când ceara se dizolvă complet.

Dacă vi se pare că alifia este prea subțire, mai puteți adăuga ceară pentru a deveni mai solidă. Puteți face un test în acest sens: luați puțină alifie cu dosul lingurii și lăsați-o să se răcorească, apoi aplicați-o pe piele.

După ce ceara s-a topit complet, luați vasul de pe foc și lăsați compoziția să se răcorească timp de 30-60 de minute. Adăugați apoi uleiurile esențiale (dacă folosiți). Transferați alifia în borcănele de sticlă sau cutii de plastic cu capac.

Cum se folosește alifia de arnică

Această alifie se folosește extern pentru numeroase afecțiuni ale pielii:

– dureri musculare
– dureri articulare (artrită)
– oboseala picioarelor
– luxații, entorse
– vânătăi

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

2 comentarii

  1. Probat cu SUCCES !!! ARNICA ESTE BINEFACATOARE !!!!!

  2. cum sa stea pe foc 12-24 ore?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.