Cum să faci unguent din PROPOLIS acasă – pentru răni, arsuri, ulcer varicos etc (rețetă)

Propolisul este un produs apicol absolut miraculos. Are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antiinflamatoare, dezinfectante, bacteriostatice, hemostatice, anestezice, regenerante, emoliente și cicatrizante.

Unguent de Propolis Preparare

Unguent de Propolis Preparare

Unguent de propolis – rețetă

Ingrediente

• 3 linguri de tinctură de propolis
• 50 g de untură de porc
• ceară de albine (cât o alună)

Preparare

Untura care se folosește la prepararea alifiilor trebuie să fie curată (nesărată). Aceasta se pune într-un vas, la foc mic, împreună cu ceara de albine. Se amestecă în mod constant, până când cele două ingrediente se topesc. Se adaugă apoi tinctura de propolis și se mai lasă 10 minute, amestecând constant.

Se ia vasul de pe foc, și se toarnă amestecul într-un borcănel de sticlă, continuând să amestecați până când compoziția începe să se întărească.

Dacă nu aveți untură de porc, puteți folosi ulei de cocos (acesta ajută la solidificarea unguentului când se răcește), sau ulei de măsline (însă va trebuie să folosiți mai multă ceară). Închideți borcănelul ermetic, și păstrați unguentul obținut la frigider.

La prepararea acestui unguent se pot folosi și alte plante, renumite pentru efectele lor benefice și vindecătoare asupra pielii, precum: coada-șoricelului, tătăneasă, sau miere de albine.

Se folosește extern, sub formă de masaj, de 2-3 ori pe zi, asupra zonei de piele afectate de:

– răni
– arsuri
– eczeme
– plăgi uscate, plăgi cu cruste
– contuzii
– ulcer varicos
– micoze
– herpes
– negi
– coșuri, acnee, ten gras
– crăpături ale călcâielor

Unguentul de propolis poate fi folosit inclusiv pentru tratarea hemoroizilor și fisurilor anale (în aceste cazuri se recomandă un unguent preparat fără alcool, din propolis brut, cum este produsul Propoderm din magazinele apicole), pentru tratarea rinitei (unguentul se procură de la magazinele apicole), sau a alopeciei (mai întâi se fac fricționări ale pielii capului cu tinctură de propolis, apoi se masează scalpul energic cu unguent de propolis).

Contraindicații și precauții

La fel ca celelalte produse apicole, propolisul poate cauza reacții alergice la unele persoane, atunci când este administrat intern sau folosit extern. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă o probă înainte de a folosi unguentul cu propolis pentru o perioadă mai lungă. Se va aplica în acest sens puțin unguent pe pielea antebrațului. Se așteaptă câteva ore, pentru a vedea dacă apar reacții adverse, precum mâncărimi, înroșirea pielii, iritații, inflamații.

Cautari:
    crema cu propolis | crema de propolis | cum se prepara crema cu propolis | cum se prepara crema de propolis? |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play