Supozitoare naturale pentru hemoroizi interni – rețetă din 3 ingrediente

Aloe vera este prima plantă recomandată de botaniști și fitoterapeuți atunci când vine vorba despre afecțiunile pielii. Această plantă conține o sevă care accelerează vindecarea țesuturilor afectate ale pielii și a rănilor, datorită proprietăților sale astringente și antiinflamatoare.

Hemoroizi Aloe Vera

Hemoroizi Aloe Vera

Comisia E. germană a aprobat utilizarea gelului de aloe vera în cazul hemoroizilor, fisurilor anale și în cazul persoanelor care au suferit o intervenție chirurgicală în zona anală.

Aloe vera este un calmant blând în crizele hemoroidale dureroase. Intern, se poate lua extract uscat de aloe vera (pulbere de aloe), câte un vârf de cuțit de pudră pe zi, dizolvat într-un pahar cu ceai. Este posibil ca acest remediu să determine colorarea urinei în roșu.

La nivel extern, se poate aplica puțin suc de aloe, direct pe zona afectată, sau se poate prepara un unguent sau supozitoare, după următoarea rețetă.

Unguent hemoroizi – rețetă

Ingrediente

• 4 cm de frunză de aloe vera
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 bucățică de ceară de albine, cât o nucă mare

Preparare

Planta de aloe vera de la care folosiți frunza trebuie să fie mai mare de 3 ani. Spălați bine bucata de frunză, îndepărtați suprafețele spinoase și zdrobiți-o într-un blender.

Puneți toate ingredientele într-un vas, la foc mic, până când se topește ceara. Amestecați bine, până la omogenizare. Turnați apoi compoziția obținută în forme de supozitoare și lăsați-le să stea în frigider până se întăresc. Se folosește câte un supozitor în fiecare seară.

Dacă nu aveți forme speciale, turnați compoziția în alt recipient, și după ce răcit și întărit, decupați forme asemănătoare supozitoarelor.

Dacă nu aveți o plantă matură de aloe vera în casă, puteți folosi suc de aloe vera sau gel de aloe vera, care se găsesc la magazinele naturiste.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.