Vindecarea HEMOROIZILOR cu un amestec de MIERE, ULEI de MĂSLINE și CEARĂ de ALBINE (studiu + rețetă)

Un studiu clinic a arătat că un amestec de miere, ulei de măsline și ceară de albine poate fi un tratament eficient și ieftin pentru hemoroizi și fisurile anale.

Cremă Hemoroizi

Cremă Hemoroizi

Studiu

Un studiu pilot realizat de Al-Waili’s Foundation for Science and Trading a demonstrat că o mierea și uleiul de măsline pot reduce simptomele de sângerare, mâncărime și inflamație cauzate de hemoroizi și fisurile anale.

Au fost selectați 15 pacienți cu fisuri anale și hemoroizi de gradul trei, cu vârsta între 28 și 70 de ani. Aceștia au folosit un amestec din miere, ulei de măsline și ceară de albine în cantități egale, aplicat pe zona afectată.

Rezultate

După 4 săptămâni de tratament, pacienții cu hemoroizi au raportat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește sângerarea și senzația de mâncărime cauzate de hemoroizi. Pacienții cu fisuri anale au remarcat de asemenea o reducere considerabilă a durerii, sângerării și mâncărimilor, după tratament.

Tratamentul nu a cauzat nici un efect secundar, nici nu a agravat simptomele pacienților.

Deși mic și inovator, acest studiu a arătat că acest amestec emolient și antibacterian poate ajuta la vindecare hemoroizilor, dar și la tratarea mai multor probleme ale pielii:

— iritații cauzate de scutece la bebeluși (dermatita)
– eczeme
– psoriazis
– infecții fungice cutanate
– ulcerații ale pielii
– arsuri

Cum să prepari acest unguent acasă

Pentru ca efectul alifiei să fie mai puternic, încercați să procurați ceara de albine și mierea din piață, sau direct de la un apicultor de încredere. Ceara de albine se găsește și la magazinele naturiste.

Metoda este foarte simplă. Folosiți miere, ceară de albine și ulei de măsline în cantități egale. Puneți ceara la topit pe bain-marie, amestecând până se topește, iar după ce s-a răcorit, adăugați și celelalte ingrediente. După omogenizare, turnați crema într-o cutie sau într-un borcănel de sticlă.

La această cremă se pot adăuga și gălbenele, aloe vera, ulei de Vitamina E sau gălbenuș de ou.

Beneficii

Conform studiilor, mierea funcționează mai bine decât cremele antibiotice pentru arsuri și infecții ale pielii. Bacteriile nu pot supraviețui în miere. Aplicată extern, mierea stimulează răspunsuri imune pozitive în interiorul rănii: hidratează, curăță infecția, reduce durerea, inflamația și senzația de arsură, accelerează procesul de vindecare a țesuturilor și de cicatrizare.

Uleiul de măsline este plin de vitamine care hrănesc pielea și grăbesc vindecarea: Vitaminele A, D, E și K. Ceara de albine are aceleași proprietăți antibacteriene ale mierii, și ajută la solidificarea alifie.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17369999

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. nu la toata lumea a dat rezultate

  2. Bine de știut asa ca Multumesc pentru reteta

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.