CREMĂ hidratantă pentru CĂLCÂIE crăpate – rețetă de casă

Cel mai important lucru de care trebuie să ținem seama atunci când alegem produsele de îngrijire a pielii (și a corpului în general) este compoziția lor.

Ingredientele pe care le conțin trebuie să fie naturale, într-un procent cât mai mare. Chiar dacă le aplicăm extern și nu le ingerăm, aceste substanțe trec de bariera pielii și pătrund în organism prin fluxul sanguin.

Crema pentru calcaie uscate, crapate

Acest lucru este cu atât mai valabil în cazul loțiunilor și cremelor pe care le aplicăm pe tălpi, întrucât tălpile au cel mai mare grad de absorbție.

_________________________

Puțini dintre noi știu că avem posibilitatea să ne preparăm singuri produsele cosmetice în casă. Ingredientele se pot procura de la magazinele naturiste, iar rețetele nu sunt dificile.

Ingredientele de bază sunt uleiurile vegetale (care pot fi infuzate cu plante), ceară de albine și eventual uleiuri esențiale (pentru parfum și proprietăți medicinale adiționale). Pentru crema de călcâie pe care v-o prezentăm mai jos veți avea nevoie doar de 5 ingrediente.

_________________________

Cremă pentru călcâie crăpate – rețetă

Ingrediente

• 60 g de ceară
• 60 g de unt de shea
• 60 g de ulei de cocos solid
• 60 ml de ulei de jojoba
• 5-6 picături de ulei esențial de lavandă

Preparare

Topiți primele 3 ingrediente pe bain-marie. Puneți ceara de albine, untul de shea, uleiul de cocos și uleiul de jojoba într-un bol de sticlă. Bolul trebuie să stea fix pe gura ibricului, fără să cadă în apă.

Amestecați ocazional până când bucățile de ceară s-au dizolvat complet. Întrucât lucrați cu ceară, care se încheagă după răcire, nu este indicat să folosiți o lingură normală. Folosiți un bețișor de lemn (de la înghețată).

După ce toate ingredientele au devenit lichide, luați vasul de pe foc și adăugați în bol uleiul de jojoba. Amestecați și adăugați cu grijă uleiul esențial de lavandă.

Amestecați ultima dată pentru omogenizare, și turnați compoziția fierbinte într-un borcănel de sticlă sau într-o cutiuță de metal. Trebuie să faceți acest ultim pas cât mai repede, deoarece compoziția se încheagă destul de repede de la ceară.

Lăsați recipientul deschis până ce alifia se răcește complet și devine solidă. Puneți apoi capacul și păstrați-o într-un loc răcoros din casă.

Se aplică seara, înainte de culcare, pe călcâiele spălate și uscate în prealabil.

Această alifie naturală reduce disconfortul cauzat de pielea uscată sau crăpată a tălpilor, datorită ingredientelor hidratante, emoliente și vindecătoare pe care le conține.

Uleiul esențial de lavandă îi conferă un parfum plăcut, cu efecte liniștitoare, potrivit pentru somnul de noapte. Are totodată proprietăți antiseptice și antiinflamatoare.

_________________________

Sursă: Oh She Glows, DIY Foot Treatments: https://helloglow.co/diy-foot-treatments/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.