ALIFIE pentru desfundarea și curățarea SINUSURILOR (rețetă de casă)

O metodă naturală și eficientă pentru desfundarea și curățarea sinusurilor este această alifie pe bază de uleiuri esențiale, pe care o puteți prepara în casă. Ingredientele se găsesc de cumpărat la magazinele naturiste.

Uleiurile esențiale pot fi aplicate extern ca atare (diluate cu un ulei vegetal înainte), însă efectul nu vor fi de lungă durată. În schimb, dacă le vom încorpora într-o compoziție cu ceară, alifia obținută va rămâne mai mult în piele și își va exercita efectele vindecătoare.

Alifie sinusuri

Totodată, uleiurile esențiale pot fi înlocuite cu plante uscate, însă prepararea durează mai mult timp, iar alifia nu va fi la fel de eficientă. Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și au un potențial terapeutic mult mai mare.

_____________________

Uleiuri esențiale pentru sinusuri

Uleiul esențial de rozmarin are efecte bune asupra întregului sistem respirator: curăță sinusurile, ajută la eliminarea excesului și are proprietăți antibacteriene prin care previne infecțiile respiratorii.

În plus, rozmarinul are efecte energizante și stimulatoare asupra funcțiilor cerebrale. Îmbunătățește memoria și atenția.

→ Uleiul esențial de lămâie curăță și decongestionează căile respiratorii. Are un miros citric plăcut prin care stimulează buna-dispoziție.

→ Uleiul esențial de eucalipt desfundă rapid nasul și curăță sistemul respirator. Inhalarea mirosului de eucalipt direct dintr-o sticluță cu ulei esențial are efect decongestionant instant.

→ Uleiul esențial de lavandă are efecte calmante la nivel fizic și psihic. Parfumul îmbietor al acestei flori ne poate face să ne simțim mai bine indiferent de starea în care ne aflăm.

_____________________

Alifie pentru sinusuri – rețetă

Ingrediente

• 45 g de ceară
• 2 linguri de ulei de cocos
• 12 picături de ulei esențial de rozmarin
• 8 picături de ulei esențial de eucalipt
• 8 picături de ulei esențial de lavandă
• 6 picături de ulei esențial de lămâie
• 1 linguriță de ulei vegetal (de măsline, floarea-soarelui, migdale, etc)

Preparare

Umpleți un ibric pe jumătate cu apă și puneți-le pe foc. Așezați deasupra lui un bol sau un alt vas termorezistent care se potrivește perfect pe gura ibricului. Puneți în bol pastilele de ceară (sau dacă este bucăți mari, tăiați-o mărunt sau dați-o pe răzătoare).

Amestecați ocazional până când ceara se topește. Adăugați spre final uleiul de cocos și amestecați până se dizolvă și acesta. (Dacă nu aveți ulei de cocos, puteți adăuga puțin mai multă ceară. Uleiul de cocos are proprietatea de a se întări la temperaturi mici). Spre final adăugați uleiul vegetal și amestecați. Trebuie să aveți o compoziție perfect lichidă.

Luați bolul de pe ibric, adăugați uleiurile esențiale pe rând și omogenizați. Trebuie să vă mișcați repede, deoarece ceara se întărește repede.

Turnați repede compoziția în cutiuțe, borcănele de sticlă sau recipiente pentru balsam de buze.

Lăsați compoziția să se răcească de tot și să se solidifice, apoi puteți pune capacele. În câteva ore se vor întări.

Când sunt complet reci, puneți-le în frigider.

___________________________

Mod de utilizare

Luați puțină alifie pe deget și masați zona pieptului, zona gâtului sau punctul de sub nas, pentru a obține o ameliorare a sinusurilor.

Poate fi aplicată și pe tâmple sau pe spatele gâtului (ceafă) dacă simțiți congestie la nivelul capului. Se bine pielea câteva secunde, pentru ca alifia să pătrundă bine în piele.

___________________________

Sursă: Happy Mothering, DIY Natural Sinus Relief Body Balm:
http://www.happy-mothering.com/11/essential-oils/diy-natural-sinus-relief-body-balm/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.