ALIFIE pentru DURERI, VÂNĂTĂI, LUXAȚII, INFLAMAȚII – rețetă simplă

Arnica montana este considerată una din cele mai bune remedii pentru vânătăi, entorse și luxații

Este o plantă ideală pentru persoanele care merg mult pe jos sau petrec mult timp în natură și sunt expuși la tot felul de accidente și leziuni.

Alifie arnică

Preparată sub formă de alifie, este foarte folositoare în dureri de mușchi și de articulații, în osteoartrită, sindromul tunelului carpian, inflamații cauzate de antrenamente fizice intense, mușcături de gândaci și alte leziuni în care pielea nu este rănită, dar prezintă dureri, inflamații și vânătăi.

Alifie de arnică – rețetă

Ingrediente

• 3 ½ linguri de ulei infuzat cu arnică
• 2 linguri de ceară de albine (8 g)

Uleiurile din plante se pot obține acasă prin două metode: una rapidă și una lentă. Plantele se infuzează în ulei de măsline (sau alt ulei vegetal) la temperatura camerei sau prin încălzire.

Infuzare prin metoda rapidă

Dacă folosiți plante proaspete, este indicat să alegeți metoda de infuzare prin încălzire, pentru a reduce riscul formării de mucegai.

Pregătiți un sistem bain-marie dintr-o cratiță și un borcan de sticlă cu gura largă. Umpleți borcanul cu 2 căni de flori (și frunze) proaspete de arnică. Puteți adăuga și câteva frunze de coada-șoricelului. Această plantă oprește hemoragiile și grăbește procesul de vindecare a leziunilor.

Umpleți cratița pe jumătate cu apă și puneți-o pe foc. Introduceți borcanul în cratiță și umpleți-l cu ulei.

Lăsați apa din cratiță să fiarbă la foc potrivit timp de o oră. Stingeți apoi focul și așteptați ca infuza să ajungă la temperatura camerei.

Strecurați uleiul și stoarceți bine materialul vegetal pentru a extrage tot uleiul. Adăugați în ulei ¼ linguriță de vitamina E uleioasă pentru a împiedică râncezirea. Etichetați cu numele și data preparării uleiului. Rezistă 3 ani dacă este păstrat într-un loc răcoros și uscat.

Infuzare prin metoda lentă

Dacă folosiți plante uscate, puteți alege această metodă, la rece. Puneți 1 cană de flori uscate de arnică într-un borcan de sticlă de 500 g.

Acoperiți florile cu ulei de măsline sau alt ulei vegetal. Asigurați-vă că plantele sunt complet acoperite cu ulei. Închideți borcanul ermetic și puneți borcanul pe un pervaz, direct în lumina soarelui.

Lăsați-l la infuzat 4-6 săptămâni, agitându-l o dată pe zi. apoi Strecurați uleiul și adăugați ¼ linguriță de vitamina E la fiecare 470 ml de ulei. Și acest ulei rezistă până la 3 ani.

_____________________________________________________________________________________________________

Prepararea alifiei

Umpleți un ibric cu apă pe jumătate și puneți-l pe foc. Puneți ceara și uleiul de arnică într-un borcan de sticlă. Așezați borcanul în ibric când apa din el clocotește.

Amestecați până când ceara se topește complet și devine lichidă.

Scoateți borcanul din apă și amestecați pentru a preveni separarea. Transferați compoziția în cutiuțe sau borcănele de sticlă. Etichetați cu numele și data preparării produsului.

_____________________________________________________________________________________________________

Utilizări

Această alifie se folosește ca orice unguent. Se aplică pe locul afectat și se masează ușor până intră în piele. Alifia este moale, fină și se topește imediat prin contactul cu pielea.

Reduce inflamațiile, calmează durerile și poate fi folosită în vânătăi, entorse, luxații, dureri articulare și musculare.

Contraindicații

Preparatele pe bază de arnică nu trebuie folosite pe răni deschise sau arsuri. Alifia nu trebuie consumată intern.

Evitați această plantă dacă vă știți cu alergii la familia de plante Asteraceae (Compositae), din care fac parte și cicoare, coada-șoricelului, păpădia sau floarea-soarelui.

___________________________________________________________________________________________________

Sursă: Joy Bilee Farm, DIY Arnica Salve to Soothe the Bruises and Strains of Your Active Lifestyle: https://joybileefarm.com/diy-arnica-salve/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.