ALIFIE din plante aromatice pentru desfundarea SINUSURILOR

Astfel de rețete merită preparate și păstrate în farmacia casei pentru a le folosi la nevoie. Alifia pe care v-o prezentăm este un remediu 100% natural, eficient în caz de răceală, gripă sau congestie a sinusurilor.

Spre deosebire de alte decongestionante sinuzale, acest remediu se folosește la nivel extern. Mai precis, se aplică pe cavitățile sinusurilor. Reduce rapid presiunea și congestia de la nivel respirator, ușurând aproape instant respirația.

În același scop, această alifie se poate aplica și pe alte zone ale corpului – pe piept, pe spate sau pe tălpi, masând ușor pielea.

Autoarea acestei rețete spune că păstrează cutiuțe mici cu această alifie în camera copiilor, aproape de pat, pentru ca aceștia să o aplice singuri în timpul nopții când nasul se înfundă foarte tare și simptomele se înrăutățesc.

Poate fi folosită pe tot parcursul anului, când apar reacții alergice sau infecții la nivelul aparatului respirator superior.

Alifie pentru desfundarea sinusurilor – rețetă

Ingrediente

• mentă (2 părți)
• coada-șoricelului (2 părți)
• cimbru (1 parte)
• lumânărică (1 parte)
• lavandă (1,5 părți)
• rozmarin (1,5 părți)
• rădăcină de ghimbir (¼ parte)
• 590 ml de ulei de măsline

Preparare

Plantele trebuie să fie uscate. Amestecați-le într-un bol, apoi puneți-le în borcan de un sfert. Turnați peste ele uleiul de măsline, până aproape de gură. Puneți capacul și închideți-l ermetic.

Lăsați borcanul să stea într-un loc călduros, însorit, timp de 2-4 săptămâni, agitându-l zilnic.

După perioade de macerare, strecurați uleiul și cântăriți-l. Pentru fiecare 30 ml de ulei folosiți 30 g de ceară de albine.

Topiți ceara la foc mic, până când devine lichidă. Dacă doriți ca alifia să aibă efecte decongestionante și mai puternice, puteți adăuga și 1-2 lingurițe de ulei esențial de eucalipt, smirnă, tămâie, ulei de arbore de ceai.

Amestecați până la omogenizare și turnați preparatul în borcănele de sticlă. După ce s-a întărit, puneți capacele, etichetați borcanele și păstrați-le în locuri răcoroase și uscate.

Puneți puțină alifie în palme și masați pielea câteva secunde, apoi lăsați-o să-și facă efectul. Substanțele aplicate pe tălpi ajung foarte repede în sânge, eficiența lor fiind la fel de mare ca în cazul remediilor cu uz intern.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Annie’s Place, Decongestant Salve: http://www.anniesplacetolearn.com/blog/decongestant-salve

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.