UNGUENT din frunze de DAFIN pentru dureri ARTICULARE intense

Descoperă cum poți prepara acasă un unguent din frunze de dafin pentru durerile articulare. Dafinul este mai mult decât o mirodenie plăcut aromată, care dă mâncărurilor un gust deosebit.

Frunzele acestei plante conțin uleiuri volatile și compuși cu proprietăți medicinale puternice. Sunt o sursă excelentă de vitamina C, fier, mangan, calciu, cupru și zinc. 

Dafinul benefic pentru sănătatea oaselor și a ochilor. Conține miricină și eugenol, compuși cu efecte analgezice și antiinflamatoare.

Lista utilizărilor terapeutice tradiționale ale dafinului este foarte lungă. Printre ele se numără și ameliorarea durerilor articulare și reumaticeDe altfel, ceaiul de dafin este un remediu popular pentru curățarea articulațiilor de săruri.

În terapia reumatismului și a artritei, uleiul sau unguentul de dafin poate fi folosit sub formă de masaj. Acesta ajută la reducerea spasmelor musculare, a umflăturilor, a oboselii musculare și a durerilor articulare și reumatice.

Promovează totodată vindecarea rănilor și a infecțiilor pielii. Este de asemenea util pentru durerile de cap și stres.

_______________________________________________________________________________________________________

Unguent de dafin pentru dureri – rețetă

Ingrediente

• 200 g de frunze de dafin
• 1 litru de ulei de măsline 

Preparare

Frunzele de dafin se spală, apoi se lasă la uscat complet. Puneți jumătate din cantitatea de frunze de dafin și uleiul într-un borcan de sticlă cu capac ermetic. Puneți borcanul într-o cratiță. Adăugați apă în cratiță, cât să depășească borcanul cu 2 cm. 

Puneți cratița pe foc și lăsați să fiarbă la foc mic 2 ore. Lăsați apoi uleiul să se răcorească. Strecurați-l și înlăturați frunzele de dafin. Puneți restul frunzelor de dafin în (același) borcan. Turnați peste ele uleiul strecurat (infuzat deja cu celelalte frunze de dafin). Închideți ermetic și puneți din nou borcanul la bain-marie. Fierbeți la foc mic 2 ore. 

După ce uleiul s-a răcorit, strecurați-l. Transferați uleiul de dafin în borcane sau sticle curate, sterilizate. Uleiul de dafin se păstrează într-un loc răcoros din casă. Rezistă până la un an. Poate fi folosit atât în scop alimentar, cât și terapeutic.

Pentru a prepara unguentul de dafin, folosiți 1 1/2 lingurițe de ceară de albine la 120 ml de ulei de dafin. Se topesc pe baie de aburi, apoi se lasă la răcit, să se închege.

Păstrați unguentul de dafin într-o cutiuță sau într-un borcănel de sticlă. Se folosește ca orice cremă de anti-reumatică, prin masarea zonelor dureroase. După masaj se stă la căldură, deci este preferabil ca această procedură să se facă seara, înainte de culcare.

Ulei de dafin

Puteți găsi și alte rețete de ulei de dafin AICI. Se unge regiunea dureroasă cu puțin iod, apoi se aplică o compresă cu ulei de dafin încălzit. Se lasă să acționeze 2 ore, sau se fricționează energic pielea, circa 10 minute.

Uleiul esențial de dafin reduce inclusiv durerile severe cauzate de un nerv afectat (nevralgie).

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Green Med Info, Ancient Medical Miracle Rediscovered by Modern Science – Laurus Nobilis: http://www.greenmedinfo.com/blog/ancient-medical-miracle-rediscovered-modern-science-laurus-nobilis

2. Prof. Elena Păușescu, Prof. Consuela Păușescu, Prof. Adriana Nicolae Păușescu, Artrite, Reumatism, Boli ale Organismului, Tratamente și Rețete Naturiste, Editura Nova Didact, Râmnicu-Vâlcea, 2013, p. 62

3. Nature Word, Properties and Benefits of Bay Leaf: https://www.natureword.com/tag/bay-leaves-muscle-and-joint-pain/

4. Herbwisdorm, Bay Leaf Benefits: http://www.herbwisdom.com/herb-bay.html

5. Mercola, Bay Oil: The Essential Oil for Men: http://articles.mercola.com/herbal-oils/bay-oil.aspx

6. Good Food, Infused Bay OilMember recipe
Infused Bay Oil: https://www.bbcgoodfood.com/user/451190/recipe/infused-bay-oil

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.