Biscuiți crocanți din SEMINȚE, fără făină, fără ulei și fără zahăr
Este cea mai simplă rețetă de biscuiți cu semințe pe care am găsit-o. Compoziția se prepară în 10 minute, și nu conține decât semințe și fulgi de ovăz.
Din acest motiv sunt o gustare ideală pentru cei care sunt la dietă sau țin post și vor să mănânce cât mai sănătos. Deși sunt atât de mici, semințele conțin foarte mulți nutrienți importanți pentru organismul nostru.
Semințele sunt foarte bogate în fibre și minerale. Semințele de in conțin lignani care scad colesterolul și combat cancerul. Semințele de susan sunt bune pentru oase deoarece conțin calciu, magneziu, cupru și fosfor. Semințele de cânepă și de chia sunt deosebit de bogate în acizi grași esențiali Omega-3.
Biscuiți crocanți din semințe – rețetă
Ingrediente
• 150 g de fulgi de ovăz măcinați
• 200 g de semințe amestecate
• 80 g de semințe de chia
• 400 ml de apă
• ½ – 1 linguriță de sare de mare
Preparare
Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea 20 de secunde, până se fac pulbere. Dacă nu aveți o râșniță electrică în casă, puteți folosi făină de ovăz gata cumpărată din piață, de la țărani, sau de la magazinele naturiste.
Puneți pulberea de ovăz într-un bol mare. Adăugați semințele. Obligatorii sunt semințele de chia și de in, deoarece acestea ajută la legarea compoziției. Puteți folosi în rest miez de floarea-soarelui, de dovleac, semințe de cânepă, semințe de susan etc.
Adăugați sarea și apa și amestecați cu o lingură până la omogenizare. Amestecul rezultat fi moale. Lăsați-l să stea 15-20 de minute și veți vedea că se va îngroșa, datorită semințelor de chia și de in care absorb lichidul și se umflă.
Așterneți în tava de cuptor o hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Transferați umplutura și întindeți-o cu dosul unei linguri într-un strat subțire, acoperind toată suprafața tăvii.
Introduceți tava în cuptorul încins la 175 de grade Celsius și lăsați compoziția jumătate de oră. Scoateți apoi tava și tăiați blatul pătrățele. Introduceți din nou tava în cuptor și mai lăsați biscuiții până se usucă bine și se rumenesc.
În compoziție se pot adăuga și unele condimente: boia de ardei, cimbru, rozmarin, pudră de usturoi sau de ceapă etc.
Lăsați-i să se răcească de tot înainte de a-i consuma. Păstrați-i într-o cutie de metal.