Măncați sănătos! BRIOȘE cu CONOPIDĂ (rețetă anticancerigenă)

Conopida face parte din familia cruciferelor, alături de varză și broccoli. Cercetătorii au descoperit că aceste legume conțin antioxidanți puternici care combat cancerul, inflamațiile și numeroase boli cronice.

Conopida este foarte bogată în vitamina C și vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, colină și biotină.

Brioșe cu Conopidă

Brioșe cu Conopidă

În conopidă vom găsi de asemenea compuși fenolici, proteine, fibre, acizi grași Omega-3, mangan, fosfor, potasiu și magneziu.

După antioxidanți, cei mai importanți compuși din conopidă sunt glucozinolații. Acești compuși sulfuroși susțin detoxifierea și sănătatea sistemului cardiovascular, digestiv și imun.

Brioșe cu conopidă – rețetă

Aceste brioșe sunt o idee genială pentru micul-dejun, pentru cină, pentru o gustare între mese, sau pentru un aperitiv interesant la o masă cu musafiri.

Sunt foarte hrănitoare și bogate în proteine, calciu, antioxidanți și alți nutrienți valoroși. Nu conțin făină. O astfel de brioșă are circa 25 de calorii.

Ingrediente

• 1 conopidă
• 2 ouă
• 2 albușuri
• 60 g de cașcaval sau alt tip de brânză
• 85 g de iaurt cremos
• 3 căței de usturoi
• 1 linguriță de sare de mare
• ½ linguriță de piper

Preparare

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 200 de grade Celsius. Îndepărtați frunzele și tăiați conopida în două. Tăiați apoi nervurile și desfaceți buchețelele într-un bol mare. Spălați-le bine și puneți-le într-un bol de sticlă.

Adăugați puțină apă, acoperiți bolul cu o folie de plastic și introduceți-l în cuptorul cu microunde pentru 10-12 minute, până când buchețelele se înmoaie bine.

Puteți alege o altă variantă de preparare la aburi a conopidei. Trebuie să știți că fierberea direct în apă duce la pierderea unei cantități mari de nutrienți prețioși.

Scoateți buchețelele de conopidă cu o paletă din apă și puneți-le în robotul cu lama S. Pulsați de câteva ori, adăugând și usturoiul tocat mărunt, până când obțineți o pastă cremoasă, asemănătoare unui piure.

Transferați pasta de conopidă și usturoi într-un bol mare. Adăugați cele 2 ouă, brânza rasă pe răzătoare, iaurtul, sarea și piperul. Amestecați bine, până la omogenizare.

Într-un bol separat, bateți cele 2 albușuri până se fac spumă tare. incorporați ușor spuma de albușuri în compoziția de conopidă de mai sus, amestecând ușor cu o lingură de lemn.

(Dacă sunteți la dietă, renunțați la adaosul de albușuri, și folosiți un iaurt slab, grecesc.)

Compoziția obținută ajunge pentru o tavă de 24 de brioșe mici.

Ungeți găurile din tava pentru brioșe cu puțin ulei sau unt, și umpleți-le cu compoziția pregătită, folosind o lingură.  Dacă doriți, mai puteți adăuga deasupra fiecărei brioșe puțin cașcaval ras, pentru a se topi la coacere.

Coaceți brioșele timp de 20-25 de minute, până devin aurii-maronii. După ce s-au copt, scoateți tava din cuptor și lăsați brioșele să se răcorească, apoi scoateți-le pe un platou. Sunt bune calde, dar și reci. Se pot păstra în frigider, în caserole de plastic, cu capac.

Surse articol:
1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=13
2. http://simmerandboil.cookinglight.com/2015/03/06/cheesy-cauliflower-biscuits/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.