PAPANAȘI cu brânză dietetici, fierți nu prăjiți

Acești papanași sunt o alternativă dietetică la papanașii clasici, prăjiți în ulei. Spre deosebire de papanașii prăjiți în ulei, este totodată un desert mai sănătos.

Nu se pune zahăr în aluat, însă dacă îi vreți mai dulci, puteți folosi puțin zahăr brut măcinat fin, sau îndulcitor stevia rebaudiana.

Papanași cu Brânză Fierți

Papanași cu Brânză Fierți

Papanași cu brânză fierți – rețetă

Ingrediente

• 250 g de brânză de vaci scursă bine
• 1 ou
• 1 lingură de făină
• 1 lingură de griș
• 1 vârf de cuțit de sare
• 200 g de pesmet sau nuci

Preparare

Umpleți o oală mare cu apă și adăugați puțină sare. Lăsați focul la mare până începe să fiarbă.

Între timp, pregătiți compoziția de papanași. Sărâmați brânza într-un bol cu furculița. Adăugați gălbenușul (separat în prealabil) și sarea și amestecați. Incorporați apoi albușul bătut spumă, făina și grișul. Trebuie să obțineți un aluat vârtos, lipicios.

Modelați-l sub forma unui sul de două degete, grosime pe masa tapetată cu făină. Tăiați sulul bucăți late și modelați-le în forma dorită, rotunde sau mai alungite.
O altă variantă ar fi să umeziți mâinile și să formați biluțe cu mâna din compoziția obținută, dându-le forma dorită.

Din această compoziție ies circa 15-20 de biluțe de papanași. Introduceți papanașii în apa clocotită. Dați focul la mic și lăsați-i să fiarbă circa 5 minute.

Între timp, puneți pesmetul sau miezul de nucă într-o tigaie anti-aderentă. O puteți unge cu puțin unt, dar nu este obligatoriu. Amestecați des și lăsați-l circa 4-5 minute, până devine auriu. Aveți grijă să nu-l ardeți. Transferați pesmetul călit într-un bol larg. Adăugați puțin zahăr brut și amestecați.

Scoateți papanașii cu o paletă și puneți-i într-un bol. Adăugați puțin unt moale și amestecați ușor, fără să-i sfărâmați, până se topește untul. Turnați peste ei amestecul de pesmet și zahăr și amestecați cu grijă, pentru a se acoperi uniform.

Se servesc de regulă calzi. Dacă nu folosiți deloc zahăr, îi puteți servi cu gem, dulceață de vișine, sau cu smântână.

Pentru a-i face mai aromați, adăugați în compoziție esență de lămâie, vanilie sau rom.

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.