GOGOȘARI în sos de MUȘTAR

Toamna este un anotimp minunat deoarece acum culegem toate roadele pământului. Ardeii, gogoșarii, roșiile, rădăcinoasele, zarzavaturile, varza, toate trec prin mâinile dibace ale gospodinelor, care încep să prepare din ele tot felul de bunătăți pentru iarnă.

Pe lângă faptul că sunt savuroși, gogoșarii, la fel ca ardeii, sunt foarte bogați în vitamine. Conțin o cantitate foarte mare de vitamina C. Sunt totodată o sursă bună de vitamina A, vitamina E, vitamine din grupul B (B1, B3, B3, B5, B6, acid folic), vitamina K, fibre, potasiu, mangan, fosfor și magneziu.

Conservă

Conservă

Mai mult decât atât, ardeii grași și gogoșarii conțin mulți antioxidanți puternici (alfa-caroten, beta-caroten, licopen, luteină, criptoxantină, zeaxantină).

Gogoșari în sos de muștar – rețetă

Gogoșarii în sos de muștar sunt o delicatesă pe care le prepară doar cele care au descoperit această rețetă. Este o garnitură foarte gustoasă pentru orez, cartofi, fripturi sau alte mâncăruri.

Este atât de bună încât poate fi consumat ca atare, cu pâine. Se prepară destul de ușor. Trebuie doar să folosiți gogoșari dulci, cărnoși și sănătoși. Ideal ar fi să folosiți muștar natural, preparat în casă, după această rețetă.

Ingrediente

• 2 kg de gogoșari curățați
• 150 g de muștar dulce
• 125 g de ulei
• 4 linguri de oțet
• 4 linguri de zahăr brut
• 5 g de sare

Preparare

După ce ați spălat și curățat gogoșarii de cotoare și i-ați cântărit să aveți 2 kilograme, tăiați-i fâșii subțiri.

Puneți uleiul într-o cratiță și căliți puțin gogoșarii. Nu îi lăsați să se înmoaie complet, trebuie să rămână puțin tari. Adăugați apoi muștarul, oțetul, sarea și zahărul. Ajustați cantitățile acestor ingrediente după gustul personal.

Mai lăsați câteva minute pe foc, până când gogoșarii s-au mai înmuiat și sunt buni de mâncat.

Dacă doriți să-i păstrați peste iarnă, transferați compoziția în borcane și sterilizați-le pe bain-marie. Puneți o oală cu apă pe foc, și introduceți borcanele în ea. După ce începe să clocotească, lăsați-i să fiarbă 20 de minute. scoateți borcanele, ștergeți-le și acoperiți-le cu pături groase. Lăsați-i la temperatura camerei până când se răcesc.

Sursă: http://www.whfoods.com/genpage.php?dbid=50&tname=foodspice

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.