VINETE la cuptor cu sos de ROȘII și PARMEZAN – ai mâncat vreodată vinetele așa? (rețetă + beneficii)

Această mâncare se numește Melanzane alla Parmigiana. După cum ne putem da lesne seama, este o rețetă italienească. Vinetele gratinate (coapte în cuptor și acoperite cu parmezan) sunt inimaginabil de gustoase.

Dacă nu vă plac vinetele de nici o culoare, încercați această rețetă. Este foarte aromată și savuroasă. Chiar dacă nu conține carne, este la fel de consistentă și sățioasă.

Vinete Gratinate

Vinete Gratinate

Dacă nu aveți mozzarella sau parmezan, folosiți cașcaval sau telemea, sau orice alt tip de brânză vă place sau aveți prin casă.

Vinetele sunt foarte bogate în antioxidanți, după cum o arată și pigmentul violet. Conțin cupru, vitamina B1, vitamina B3, vitamina B6, vitamina B9 (acid folic), vitamina K, mangan și potasiu.

Studiile au asociat consumul de vinete cu beneficii asupra sistemului cardiovascular (scăderea colesterolului, îmbunătățirea circulației sangvine) și protecție antioxidantă împotriva radicalilor liberi cauzatori de boli cronice.

Vinete la cuptor cu cașcaval – rețetă

Ingrediente

• 3 vinete
• 6-7 roșii
• 300 g de mozzarella
• 100 g de parmezan
• 50 ml de ulei de măsline
• 2 căței de usturoi
• 1 linguriță de sare
• mirodenii: busuioc, oregano

Preparare

Spălați vinetele, decupați capetele și tăiați-le longitudinal felii, sau rondele. Ungeți-le cu puțin ulei și coaceți-le pe grill sau într-o tigaie.

Între timp, preparați sosul de roșii. Tăiați puțin roșiile și opăriți-le scurt (1 minut) cu apă clocotită, apoi decojiți-le și tocați-le bucăți mici.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie și adăugați roșiile. Dați focul la mic și lăsați-le 15-20 de minute. Adăugați sare, busuioc și oregano după gust, amestecați și dați deoparte.

Înainte de a puneți ingredientele în tavă, trebuie să știți că veți forma 3 straturi. De aceea este bine să împărțiți vinetele, sosul de roșii și brânza rasă în 3 părți egale.

Într-o tavă adâncă de cuptor, puneți 2-3 linguri din sosul de roșii. Puteți folosi și un vas yena lung și adânc. Așezați vinetele pe toată suprafața vasului. Adăugați un nou strat de sos de roșii și apoi presărați brânza rasă pe răzătoare (mozzarella și parmezanul).

Continuați așa până aveți 3 straturi de sos, vinete și brânză. ultimul strat trebuie să fie de brânză rasă.

Introduceți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, și lăsați legumele să se coacă jumătate de oră, sau până se rumenesc.

Puteți servi această mâncare caldă sau rece, de la frigider.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Le pregătim in tandem!😘

  2. nu inca dar o voi face imediat ce voi cumpara vinete.

  3. bune eu le fac cu rosii proaspete si mozzarella.

  4. eu fac vinete pane in faina,ou si pesmet cu cascaval ras

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.