Şarlotă cu Căpşuni: Reţete Simple Pentru Acasă!

Ne aflăm în plin sezon de căpşuni, şi ne-am gândit la o propunere irezistibilă pentru desertul tău de azi: şarlotă cu căpşune! Parfumul răcoros şi bogăţia dulceţii acestor fructe merge perfect cu o prăjitură cu şarlotă. Şarlota este un desert decadent pentru gusturile cele mai alese. Este o prăjitură preferată pentru mulţi dintre noi.

Rețetă Şarlotă în 3 Straturi
Şarlotă de Căpşuni: Reţete Simple Pentru Acasă

Şarlotă cu Căpşuni: Reţete Simple Pentru Acasă!

Vestea bună este că nu trebuie doar să visezi la acest desert, ci poţi chiar să-l prepari acasă. Şarlota de căpşuni se face foarte uşor, şi se termină la fel de rapid! Există numeroase reţete de şarlotă cu căpşuni pentru o zi de vară, aşa că ne-am permis să le alegem pe cele mai simple şi gustoase. O poţi servi cu frişcă, sau, pentru un gust mai savuros, cu îngheţată de vanilie.

Ingrediente:

• câteva căpşuni proaspete sau căpşuni din dulceaţă
• o cană de lapte
• o cană de zahăr
• o esenţă de lămâie
• o lingură de rom sau coniac
• 3 plicuri de gelatină
• Vanilie sau cacao
• frişcă (opţional)

Preparare:

• Pune laptele cu zahărul la foc până se topeşte (nu trebuie să fiarbă)
• Bate frişca (sau foloseşte frişcă gata făcută)
• Dizolvă gelatina la baimarin şi adaug-o în lapte
• Adaugă treptat şi smântâna
• Amestecă ingredientele încet, cu lingura
• Pune 3 sferturi din compoziţia de şarlotă într-un castron umed
• Adaugă un strat de căpşuni
• Restul de compoziţie poate fi amestecat cu cacao sau vanilie
• Se adaugă ultimul strat, şi se obţine o şarlotă în 3 straturi: alb, roşu cu căpşuni şi maro, sau galben
• Se dă la frigider şi se lasă până la doua zi
• Se răstoarnă castroanul şi se scoate forma

Rețetă Şarlotă cu căpşuni şi frunze de mentă

Ingrediente:

• 3 ouă
• 100 ml lapte
• 150 g zahăr
• 10 g gelatină
• 500 g frişcă
• câteva căpşuni
• frunze de mentă

Preparare:

– Amestecă gelatina cu laptele rece şi dă-o la rece pentru 10 minute
– Pune gelatina cu laptele rece într-un vas, adaugă zahărul şi ouăle
– Amestecă ingredientele şi pune vasul la bain-marine (baie de aburi – adică peste un ibric cu apă la foc)
– Amestecă încet, până se îngroaşă compoziţia
– Ia vasul de pe foc şi lasă şarlota să se răcească
– Bate frişca spumă şi adaug-o peste şarlotă cu vanilia
– Amestecă uşor până la omogenizare
– Toarnă compoziţia în castronaşe sau în cupe
– Decorează cu frişcă şi căpşuni, şi cu frunzele de mentă
– Se serveşte rece

Tort de şarlotă cu căpşuni

Poţi face şi tort de şarlotă cu căpşuni. Crema de şarlotă o poţi pregăti ca mai sus, sau poţi cumpăra un plic de făcut şarlotă instant. Pentru blat poţi folosi pişcoturi însiropate în compot sau sirop de zahăr cu rom sau vanilie. Adaugă crema de şarlotă şi ornează cu bucăţi de căpşuni şi frişcă bătută. Sau poţi face un „gărduţ” din biscuiţi sau rondele de ruladă, ca în imagini.

Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.