Conopidă și broccoli gratinate (cu iaurt și cașcaval la cuptor)

Gratinarea este una din cele mai gustoase moduri de preparare a legumelor crucifere – broccoli și conopida – despre care se știe că au un gust searbăd și anost.

Chiar și cei mai mofturoși, și cei mici vor aprecia această rețetă. Iaurtul și cașcavalul dau acestor legume gust și le fac mult mai sățioase. Ouăle ajută la legarea compoziției, ca o budincă.

Conopidă și broccoli gratinate (cu iaurt și cașcaval la cuptor)

Imagine sugestiva: Conopidă și broccoli gratinate (cu iaurt și cașcaval la cuptor)

Legumele crucifere, din care face parte și varza, sunt cunoscute pentru bogăția de antioxidanți pe care o conțin.

Acești compuși joacă un rol vital în sănătatea noastră, deoarece ei protejează celulele corpului de daunele radicalilor liberi și ale stresului oxidativ, care produc boli cronice, afecțiuni degenerative, îmbătrânire prematură și cancer.

Broccoli și conopidă gratinate – rețetă

Ingrediente

• 1 conopidă
• 1 broccoli
• 3 ouă
• 200 g de iaurt
• 150 g de cașcaval
• sare după gust

Preparare

Spălați bine conopida și broccoli și desfaceți-le buchețele mici. Puneți-le apoi la fiert cu puțină apă și sare (în aburi), circa 10-15 minute, apoi clătiți-le cu apă rece.

Ungeți o tavă de cuptor sau un vas yena mare cu puțin unt sau ulei, și așezați buchețelele de broccoli și conopidă intercalate.

Într-un bol separat, bateți ouăle cu puțină sare. Adăugați iaurtul și omogenizați. Turnați acest amestec peste legumele din tavă. Radeți deasupra cașcavalul, acoperind bine toată suprafața vasului.

Lăsați legumele să se coacă în cuptorul încins circa jumătate de oră, sau până când acestea sunt fierte bine și puțin rumenite deasupra.

Această mâncare este foarte gustoasă dacă se servește caldă. Cu siguranță o veți introduce la favorite și o veți prepara mai des, atât pentru cei ai casei, cât și pentru musafirii mai apropiați.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Broccoli preparat termic mai mult de 5 min isi pierde toate propietatile .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.