Brioșe cu CĂPȘUNE și OVĂZ, fără făină

Acest brioșe sunt un desert dietetic pentru adulți și sănătos pentru cei mici. Sunt moi în interior, aromate și îndulcite în mod natural, cu… banană!

Se pretează foarte bine la dieta persoanelor care nu au voie de gluten și a diabeticilor, și sunt de asemenea un mod excelent de a folosi căpșunele prea coapte sau prea moi.

Brioșe cu Căpșune

Brioșe cu Căpșune

Brioșe cu căpșuni și ovăz – rețetă

Ingrediente

• 450 g de căpșuni
• 2 ouă (sau 2 linguri de semințe de in)
• 1 banană
• 400 g de fulgi de ovăz
• 1 linguriță de praf de copt
• 245 ml de lapte (de vacă sau vegetal)

Preparare

Fulgii de ovăz trebuie transformați într-o pulbere fină, ca o făină. Pentru aceasta, puteți folosi un blender (sau dacă nu aveți un robot în casă, dați fulgii de ovăz prin mașina de tocat carne). O altă variantă ar fi să folosiți direct făină de ovăz, procurată de la magazinele naturiste sau din piață (de la țărani). La vrac este mai ieftină și mai naturală.

Dacă doriți să pregătiți brioșele pentru o zi de post, sau dacă țineți regim, înlocuiți ouăle cu semințe de in înmuiate în apă. Puneți 2 lingurițe de semințe de in măcinate într-un bol cu 1 lingură de apă și amestecați-le cu furculița. Adăugați amestecul în compoziția brioșelor în loc de ouă.

De asemenea, laptele de vacă poate fi înlocuit cu lapte de migdale, de soia, de orez, de susan etc. Se poate folosi la fel de bine și apă simplă.

Într-un bol încăpător, amestecați făina de ovăz cu praful de copt. Puneți ouăle, banana și laptele într-un blender și mixați până la omogenizare (puteți folosi la fel de bine un blender manual sau un mixer).

Turnați această compoziție peste făina din bol și amestecați până la incorporare. Adăugați apoi căpșunele spălate în prealabil și tocate mărunt sau feliuțe și amestecați cu grijă.

Turnați compoziția de brioșe în forme și coaceți-le circa 25 de minute (la 177 grade Celsius), sau până când scobitoarea iese din ele curată.

O altă variantă ar fi să lăsați căpșunele la final. După ce turnați compoziția în formele de brioșă, adăugați feliuțele de căpșune pe deasupra.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.