Salată de URZICI – pentru înnoirea SÂNGELUI, curățarea corpului de toxine și vitaminizare

Urzicile sunt foarte bogate în minerale – fier, magneziu, calciu, siliciu, , seleniu, zinc, potasiu, sulf, iod, bor, proteine și vitamine – A, B, C, D, E și K. Conțin de asemenea antioxidanți, acizi grași esențiali, clorofilă și aminoacizi ușor absorbabili.

Pe lângă faptul că hrănesc organismul cu nutrienți și tonifică organele interne, urzicile au efecte detoxifiante remarcabile. Nu în mod întâmplător apar primăvara, când organismul nostru are nevoie de o reîmprospătare. Urzicile curăță sângele, îl înnoiesc și ne dă foarte multă energie.

Salată de Urzici

Salată de Urzici

Urzicile au de asemenea efecte diuretice și expectorante. Sunt recomandate în astm, tuse cronică, gripă, răceală, pneumonie, bronșită, rinită alergică, infecții urinare.

Salată de urzici – rețetă

Ingrediente

• 2 mâini de urzici proaspete
• 1 ceapă mică
• 1 roșie
• 3 nuci
• 1 lingură de oțet
• 1 lingură de ulei de măsline
• 1 lingură de suc de lămâie

Preparare

Folosiți vârfuri de urzici tinere, fragede. După ce înfloresc, frunzele devin amare și iritante pentru organism. Urzicile se culeg în perioada martie-aprilie.

Rupeți codițele și păstrați doar frunzele. Alegeți-le de impurități și spălați-le cu atenție, frunză cu frunză. Tăiați-le pe un fund și puneți-le într-un bol înalt. Frecați-le cu puțină sare pentru a reduce acțiunea lor iritantă.

Adăugați ceapa și roșia tocate mărunt. Într-un vas separat, amestecați oțetul cu uleiul și sucul de lămâie. Puteți adăuga și un strop de miere de albine. Turnați sosul obținut peste urzici și amestecați ușor. Presărați deasupra miezul de nucă mărunțit sau măcinat.

Alte variante ale acestei salate propun combinarea mai multor verdețuri de primăvară cu efecte purificatoare: urzici cu păpădie și lăptucă, câte o mână din fiecare. Se stropesc cu puțină zeamă de lămâie și ulei. Se pot adăuga de asemenea în salate de spanac, salată verde, roșii și castraveți.

Dacă nu suferiți urzicile crude, opăriți-le scurt în apă clocotită. Tocați-le mărunt și amestecați-le cu puțină sare, oțet și ulei.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Dragii mei ae am facut ciorba de urzici ,dar pana ajung urzicile in oala am vazut ca pisca f rau si nu stiu cum pot fi mancate crude caci vor pisca .

    • da si eu am incercat cu ani in urma si pisca …in schimb o prietena a mancat (azi e n cer ) ..zicea ca o pisca pana si stomacul ..or fi bune mie mi plac f. mult cum le faceam la mama acasa ..adica fierte si prajite cu un catel de usturoi sau ciorbita ….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.