Una din cele mai gustoase și hrănitoare SUPE din lume, din 3 ingrediente
Această supă este specială deoarece roșiile se coc în cuptor înainte. Este foarte gustoasă, cremoasă, aromată și consistentă. Cu siguranță o veți pregăti și a doua oară, când veți avea ocazia.
Preparați această supă când roșiile sunt în sezon, deoarece atunci sunt mai dulci și mai ieftine. Ideal ar fi să folosiți roșii din grădină, sau dintr-o sursă bio.
Supă-cremă de roșii coapte – rețetă
Ingrediente
• 1 kg de roșii (10-12 roșii medii)
• 1 ceapă
• 240 g de smântână
• 300 ml de apă
Preparare
Curățați ceapa de coajă, spălați-o și tăiați-o mărunt. Undiți-o cu puțin ulei într-o cratiță înaltă, la foc mic. Spălați bine roșiile și tăiați-le în jumătăți, pe lungime. Așezați-le cu partea tăiată în sus, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropiți-le cu puțin ulei de măsline și presărați pe ele sare.
Introduceți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, și coaceți tomatele circa o oră și un sfert. Roșiile trebuie să se înmoaie și să se usuce/rumenească ușor.
Transferați roșiile coapte în cratița cu ceapa călită, pusă pe aragaz, la foc mic. Amestecați cu o lingură de lemn. Turnați smântâna și amestecați. Adăugați și apa și amestecați. După ce începe să clocotească, lăsați amestecul să fiarbă circa 25 de minute.
Cu un polonic, transferați supa în vasul blenderului. Mixați până obțineți o compoziție cremoasă, fină.
Serviți supa în boluri, adăugând în ea crutoane. Stropiți-o pe deasupra cu un fir de ulei de măsline, piper negru și eventual ceva verdeață: ceapă verde sau usturoi verde tocat mărunt, pătrunjel verde, mărar etc.
O altă variantă este să radeți puțin cașcaval sau parmezan pe deasupra. Merge de minune cu crema de roșii și smântână.
Dar trebe sa ne intoarcem la tara sa punem noi rosiile in gradina,dar numai gasim soiul ne modificat
Da este 🙋ne place si noua, tot timpul, iar vara rece rece 🙋