Negrese cu SFECLĂ roșie – trebuie să le încercați

Sfecla este un super-aliment, cu o culoare roșie excepțională, de care putem profita atunci când dorim să preparăm un desert sănătos și atractiv.

De pildă, putem adăuga sfeclă roșie în compoziția de negresă. Nici nu veți simți nici gustul de sfeclă.

Negresă cu Sfeclă Roșie Rețetă

Negresă cu Sfeclă Roșie Rețetă

Negrese cu sfeclă roșie – rețetă

Ingrediente

• 500 g de sfeclă
• 3 ouă
• 100 ml de ulei
• 200 g de zahăr brut
• 250 g de ciocolată neagră
• 140 g de făină
• 75 g de cacao
• 50 g de nuci mărunțite
• 1 lingură de praf de copt
• 2 lingurițe de esență de vanilie

Preparare

Aprindeți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeți o tavă cu diametrul de 20 x 30 cm cu puțin ulei, și tapetați-o cu hârtie de copt.

Spălați bine sfecla și puneți-o la fiert în coajă într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-o la fiert până când se înmoaie suficient încât furculița să pătrundă ușor prin ea.

Scurgeți apa și lăsați sfecla să se răcorească puțin, apoi curățați-o de coajă. Tăiați o treime din sfeclă cubulețe mici, iar restul mixați-o în blender, până obțineți o pastă.

Puneți pasta de sfeclă într-o sită deasupra unui bol și amestecați în ea până când colectați circa 1-2 linguri de suc. Păstrați sucul pentru glazură.

Amestecați pasta cu uleiul. Topiți ciocolata pe bain-marie și lăsați-o să se răcorească ușor.

Cu un mixer electric, bateți ouăle cu zahăr și esența de vanilie, până când obțineți o compoziție pufoasă. Incorporați acest amestec în pasta de sfeclă, apoi adăuga și ciocolata topită. Incorporați treptat făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Adăugați nucile mărunțite și bucățile mici de sfeclă. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Transferați compoziția de negresă în tavă și lăsați-o la copt circa 25 de minute. Trebuie să rămână puțin moale la interior.

Scoateți negresa din cuptor și lăsați-o în tavă să se răcorească până când pregătiți glazura.

Amestecați sucul de sfeclă păstrat cu 100 g de zahăr pudră, până obțineți un sirop. Dacă este prea gros, mai adăugați apă. Turnați siropul peste prăjitură, acoperind toată suprafața.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.